?>

1 Mayıs’ta işçiler meydanda, lastikçiler tezgahta

TÜRKİYE GENELİNDE İŞÇİLER MEYDANLARDA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KUTLARKEN, YAZ SEZONU ÖNCESİ LASTİK DEĞİŞİM YOĞUNLUĞU YAŞAYAN OTO LASTİKÇİLER İSE ÇALIŞTI.

Genel - 1 ay önce

Türkiye genelinde işçiler meydanlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, yaz sezonu öncesi lastik değişim yoğunluğu yaşayan oto lastikçiler ise çalıştı. Bursa başta olmak üzere birçok ilde vatandaşların mağdur olmaması için kepenk indirmeyen lastik ustaları, bayramda da mesai yaptı.

Havaların ısınmasıyla birlikte zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erdi. Ancak nisan ayı boyunca devam eden yağışlı ve serin hava nedeniyle birçok sürücü lastik değişimini erteledi. Mayıs ayının ilk haftasıyla birlikte sıcakların bastırması ve tatil planlarının başlaması, lastikçilerde yoğunluğa neden oldu. İşçiler meydanlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, oto lastikçiler ise bugün de çalıştı. Birçok lastikçi, 1 Mayıs öncesi randevularının tamamen dolduğunu belirtti. Özellikle 30 Nisan akşamından itibaren lastik değişim noktalarında kuyruk oluştu.

Bursa Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan bir lastik ustası, "1 Mayıs bizim için bayram değil, en yoğun günlerden biri. Millet tatile gidecek, uzun yola çıkacak. Kışlık lastikle sıcak asfaltta fren mesafesi uzuyor, yakıt artıyor. Vatandaş yolda kalmasın, ceza yemesin diye biz bugün buradayız. İşçi bayramı ama bizim işimiz de vatandaşa hizmet" dedi. Randevular günler öncesinden doldu

Nilüfer ilçesi İzmir yolu üzerindeki bir lastikçinin sorumlu müdürü olan Yağız Erşaylı, yaz sezonu sebebiyle yaşanan yoğunluk yüzünden vatandaşı mağdur etmemek için 1 Mayıs’ta çalıştıklarını belirterek, "Randevularımız çok yoğun. Sezon başladı, vatandaşlarımız tatil planı yapmaya başladı. Hiç kimseyi mağdur etmemek için işimizin başındayız. Tüm işçilerimizin 1 Mayıs bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Bir başka lastik ustası ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Meydanda halay çeken işçi kardeşlerimizin de lastiğini biz değiştiriyoruz. Onlar hakları için alandaydı, biz de millet yolda kalmasın diye tezgah başında. İkimiz de emeğimizin peşindeyiz. 1 Mayıs hepimizin bayramı."

Türkiye Oto Lastikçileri Federasyonu verilerine göre ise her yıl nisan sonu, mayıs ayı başı arasında yaklaşık 8 milyon aracın lastiği değiştiriliyor. Bu yoğunluğun resmi tatillere denk gelmesi durumunda sektörün yüzde 60’ı hizmet vermeye devam ediyor. Lastik değişim ücretleri bu sezon binek araçlarda ortalama 800-bin 500 TL arasında değişiyor. Yoğunluk nedeniyle randevusuz giden sürücülerin ise uzun süre bekleyebileceği belirtiliyor.

Öte yandan uzmanlar, 7 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında kış lastiklerinin yol tutuşunu kaybettiğini ve fren mesafesini yüzde 20’ye kadar uzattığını hatırlatarak, sürücüleri lastik değişimini ertelememeleri konusunda uyardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

İlgili Haberler

Trabzon’da deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

22:43 - Genel

Konya’nın 31 ilçesinde bisiklet sürüş etkinliği düzenlendi

22:40 - Genel

Gelibolu’da yeni feribot iskelesi hizmete açılıyor

21:38 - Genel

Otomobile kumrunun yuva yaptığını görünce tamiri bıraktı

21:13 - Genel

Van’da düğün yapanların yeni tercihi altın görünümlü setler

20:24 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem