?>

13 ilçenin kırsal mahallelerinde 309 kilometrelik yol yenilenerek hizmete sunuldu

Diyarbakır büyükşehir belediyesi, 5 yıllık master plan kapsamında başlattığı çalışmalarda 13 ilçenin kırsal mahallelerinde toplam 309 kilometrelik yolu yenileyerek halkın hizmetine sundu.

Gündem - 4 saat önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5 yıllık Master Plan kapsamında başlattığı çalışmalarda 13 ilçenin kırsal mahallelerinde toplam 309 kilometrelik yolu yenileyerek halkın hizmetine sundu.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kent geneli ve kırsal ilçelerde bakımsız kalan, çevresel ve hava koşulları nedeniyle bozulan ve sürücülerin ulaşım konforunu olumsuz yönde etkileyen cadde ve yolları yenileyerek vatandaşların hizmetine sunuyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu kapsamda Kocaköy, Çınar, Silvan, Bismil, Çermik, Dicle, Eğil, Lice, Sur, Kayapınar, Ergani, Hazro ve Kulp ilçelerinin kırsal mahallerinde yolları yeniledi.

2025-2026 yılı iş programları dahilinde 5 yıllık Master Planı çerçevesinde yürütülen geniş çaplı çalışmalar neticesinde 13 ilçe yollarında çalışmalar yapıldı. Kocaköy’de, 3 kilometre 1 ve 2 kat sathi kaplama asfalt, 12 kilometre alt temel ve temel çalışması, 1 kilometre beton yol, 600 metrekarelik alanda ise kilitli parke Çınar’da, 28 kilometre 1 ve 2. kat sathi kaplama asfalt, 13 adet menfez, 20 bin metrekare kilitli parke, 8 kilometrelik yolda ise alt temel ve temel, Silvan’da, 26 kilometre 1 ve 2. kat sathi kaplama, 2,3 kilometrelik yolda kilitli parke Bismil’de, 1,7 kilometrelik yolda 1 ve 2. kat sathi kaplama, 26 kilometre yolda ise sanat yapıları alt temel ve temel çalışması yapıldı.

Çermik’te 26 kilometre yolda 1. kat sathi kaplama, 18,5 kilometre yolda 2. kat sathi kaplama, 4,2 kilometre kilitli parke çalışması gerçekleştirildi. Eğil’de; 19 kilometrelik yolun kazı/dolgu, alt temel ve temel çalışmaları tamamlanarak, sathi kaplama çalışması programa dahil edildi. Lice’de; 9 adet menfez, 12 kilometre yol genişletme çalışması, 2 kilometre beton yol çalışması, 22 kilometre alt temel, temel çalışması, 10 kilometre sathi kaplama çalışması yapıldı.

Sur’da, 3,5 kilometre alt temel ve temel çalışması yapıldı, 4.5 kilometre kilitli parke çalışması devam ediyor, 12 kilometre sathi kaplama asfalt hazırlığı ise yapılıyor. Dicle’de; Timsah Kanyonu’na ulaşımı sağlayan 4 kilometrelik yolda kazı dolgu çalışması devam etmekte olup, yine bu yolda 3 kilometre sathi kaplama, 1 kilometresinde ise kilitli parke çalışması yürütülüyor. Yine ilçe Merkezi Cadde Meydanı’nda 4 bin metrekare kilitli parke çalışması devam ediyor.

Kayapınar’da 1.7 kilometre kilitli parke çalışması için kazı dolgu işlemleri yapılıyor. Ergani’de ilçe merkezinde toplamda 2.6 kilometre uzunluğunda 2 ana caddede sathi kaplama asfalt hazırlığı yapılıyor. Hazro’da 10 kilometrelik yolda kazı-dolgu, alt temel, temel çalışması yapılırken, 3 kilometrelik yol ise kilitli parke döşenmesi için hazırlanıyor. Kulp’ta ise 32 kilometre kazı dolgu genişletme ve sanat yapıları çalışmaları yapılıyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Kentsel ve Kırsal Yollar Şube Müdürü Yusuf Tanış, vatandaşların muhtarlardan ve ilçe belediyelerinden gelen talepler doğrultusunda bir program hazırlayıp çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. Tanış, kırsal yollarda bu sene için 2025-2026 sezonu içerisinde bir takım çalışmalar başlattıklarını ifade ederek, "Bu çalışmalara başlamadan önce vatandaşlardan, muhtarlardan, ilçe belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bir program hazırladık. Bu program doğrultusunda şu anda çalışmaktayız. Kapsamlı bir çalışmamız var. İlçelerimizdeki yollarda kazı, dolgu, alt temel, temel, sathi kaplama, parke, beton yollar, menfezler, sanat yapıları gibi birçok çalışma yürütüyoruz" dedi.

Yapılan çalışmaları ilçe bazlı olduğunu aktaran Tanış, "Kocaköy’de 18 kilometre, Çınar’da 40 kilometre, Silvan’da 29 kilometre, Bismil’de 28 kilometre, Çermik’te 50 kilometre, Dicle’de 9 kilometre, Eğil’de 19 kilometre, Lice’de 46 kilometre, Sur’da 20 kilometre, Kayapınar’da 2 kilometre, Ergani’de 3 kilometre, Hazro’da 13 kilometre, Kulp içerisinde 32 kilometre yol çalışmaları yaptık. Bunlardan bazıları hala devam ediyor. Birçok kısmı da bitti. Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

MHP Muğla Teşkilatından Protokol Ziyaretleri

2025-09-24 12:09 - Siyaset

Ava gitmesini istemeyen annesini av tüfeğiyle öldürdü

2025-09-25 11:12 - Asayiş

Marmaris'te Kaldırım ve Yaya Yolları Otoparka Döndü

2025-09-25 10:03 - Marmaris

Muğla Belediye Başkanı Aras'a Saldırı İhbarı

2025-09-24 15:42 - Siyaset

MUĞLA'DA KADIN VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ AVUKAT DESTEĞİ

2025-09-24 14:52 - Genel

Karacasöğüt kavşağı’nda örnek temizlik çalışması

2025-09-26 13:40 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

MARMARİS'TE TÜRKİYE'NİN İLK DENİZ ÜRÜNLERİ FESTİVALİ

2025-09-24 12:53 - Marmaris

Düzensiz göçmenleri Cennet Adası’na bırakıp gittiler

2025-09-23 12:42 - Asayiş

İlgili Haberler

Haliliye Belediyesi yol yapım çalışmalarını sürdürüyor

15:03 - Gündem

Bitkin halde bulunan yaralı Delice Doğan tedavi altına alındı

15:04 - Gündem

Aydın 4 ay sonra yağmur yüzü gördü

14:55 - Gündem

Yere çöp atanlar, tespit edilip cezalandırılacak

14:42 - Gündem

Tarımsal büyüme projesi kapsamında arazi çalışmaları yapıldı

14:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Ehliyetsiz Sürücünün Kurnazlığı İşe Yaramadı

13:28 - Asayiş

Kayıp Yaralı Polis Titiz Çalışmayla Bulundu

13:08 - Asayiş

Galatasaray'dan Liverpool Maçı İçin Son Antrenman

13:04 - Spor

57 yaşındaki adam ölü bulundu

12:28 - Asayiş

Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürdü

11:11 - Asayiş