?>

14 ilden 20 takım, Ağrı’da düzenlenecek teknoloji yarışmasının finalinde yarışacak

Ağrı valiliği himayesinde, il milli eğitim müdürlüğü ile hayrettin atmaca sağlık, eğitim ve teknoloji geliştirme vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "ağrı’nın zirvesinde teknoloji yarışması"nın büyük finali, 15 mayıs perşembe günü ağrı’da gerçekleştirilecek.

Teknoloji - 1 yıl önce

Ağrı Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması"nın büyük finali, 15 Mayıs Perşembe günü Ağrı’da gerçekleştirilecek.

Final organizasyonu, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılacak. Yarışmaya, 14 ilden gelen genç teknoloji tutkunları katılacak.

Yarışma, gençlerin mühendislik, yazılım ve teknoloji alanındaki becerilerini geliştirmelerine ve bu alanlara olan ilgilerini profesyonel bir zemine taşımalarına katkı sunmayı amaçlıyor.

14 ilden 440 öğrenci başvurdu

Yarışmanın bu yılki etabına, Ağrı’nın yanı sıra Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinden başvurular alındı.

Toplam 220 okuldan 440 öğrenci yarışmaya katılmak için başvurdu. Yapılan ön değerlendirme sonucunda, her biri bir danışman öğretmen ve iki öğrenciden oluşan 20 takım finale kalmaya hak kazandı.

Projeler jüri karşısına çıkacak

Finale kalan öğrenciler, yaklaşık bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri jüriye sunacak. Yarışma sonunda dereceye giren takımlar sahnede açıklanacak. Birinci olan takıma 100 bin TL, ikinciye 75 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül verilecek.

Finalde Haluk Levent konseri düzenlenecek

Final programı, teknolojik etkinliklerin yanı sıra konser ve çekiliş gibi sosyal etkinliklere de sahne olacak. Sanatçı Haluk Levent, final töreninde konser verecek. Konser öncesinde yapılacak çekilişle katılımcılara televizyon, küçük ev aletleri ve çeşitli hediyeler dağıtılacak.

"Bu yarışma ilimizin geleceğine katkı sağlayacak"

Ağrı Valisi Mustafa Koç, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yarışma, gençlerimizin teknolojik gelişmeleri takip etmelerinin ötesinde; fikirlerini projeye, projelerini üretime dönüştürebilecekleri bir zemin sunuyor. Bu buluşma, Ağrı’nın geleceğini şekillendirecek adımların atılmasına vesile olacak. İlimizin, bilim ve teknoloji alanında da öncü bir merkez olması yolunda, böylesine anlamlı bir organizasyonun çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize güveniyoruz"

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ise, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamızın kapsamı genişledi ve 14 ili içine alacak şekilde büyüdü. Gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini desteklemeyi, onları yenilikçi düşünmeye teşvik etmeyi önemsiyoruz. Finale kalan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Resim bölümü öğrencilerinden ilk sergi heyecanı

2025-05-07 12:46 - Kültür Sanat

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

Başkan Aras'tan Muğla'ya Modern Ulaşım Müjdesi

2025-05-08 12:05 - Ulaşım

Virajı alamayan motosiklet refüje çarptı: 1 ağır yaralı

2025-05-06 20:26 - Asayiş

Vatandaşlardan el işi tasarımlarına büyük ilgi

2025-05-09 13:21 - İnsan

Türkiye ve Azerbaycan İş Birliği

2025-05-08 13:24 - Dünya

Yalova’da apartman dairesinde çıkan yangında bir kişi dumandan etkilendi

2025-05-06 15:19 - Asayiş

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Çayırova’ya ikinci bilim merkezi

18:23 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (İstanbul Kuzey Demir Yolu Geçişi Projesi) "Hattın tamamlanmasıyla yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşınacağını öngörüyoruz"

10:53 - Teknoloji

Üretilen yerli ince film kaplama cihazı dünyaya ihraç ediliyor

10:49 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş