?>

15 Temmuz’da Antalya’da akıl, bilim ve irade vurgusu

Antalya’da 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü, yüzlerce kişinin katıldığı törenle sona erdi. Antalya valisi hulusi şahin, "ne 9 yıl ne 90 yıl ne de 900 yıl bize bu ihaneti unutturamaz" derken, akdeniz üniversitesi rektörü prof. Dr. özlenen özkan ise, "zihinlerin işgaline karşı bir direnişti. Savunma sanayisinde gösterdiğimiz milli başarıyı sağlıkta, tarımda, eğitimde de yakalamalıyız" dedi.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Antalya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Ne 9 yıl ne 90 yıl ne de 900 yıl bize bu ihaneti unutturamaz" derken, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise, "Zihinlerin işgaline karşı bir direnişti. Savunma sanayisinde gösterdiğimiz milli başarıyı sağlıkta, tarımda, eğitimde de yakalamalıyız" dedi.

Antalya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Yüzlerce vatandaşın Türk bayraklarıyla katıldığı törende, 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde şehit olan polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın babası emekli polis memuru Zeki Kılınç da duygusal bir konuşma yaptı. "Babalar Günü hediyesiydi"

Oğlunun babalar gününde dünyaya geldiğini söyleyen Kılınç, "Muhammed Oğuz’u ben ne için yetiştirdim? Daha o doğmadan duam sağlıklı ve erkek bir evladımın olmasıydı. Allah’ım sesimizi duydu ki, 1990 yılının 17 Haziran Babalar Günü’nde oğlumuzu gönderdi. Oğlum babalar günü hediyesiydi" ifadelerini kullandı. "Sadece fiziki değil, zihniyet işgaliydi"

Programda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 15 Temmuz gecesinin yalnızca bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir zihniyet mücadelesi olduğunu söyledi. Özkan, "O gece sadece kahramanlık değil; aynı zamanda bir zihniyet mücadelesiydi. Mesele sadece fiziki bir işgal değildi, mesele zihinlerin, kurumların ve inançların işgal edilmesine karşı verilen bir direnişti" dedi.

Savunma sanayiinde elde edilen başarılara dikkat çeken Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Bugün çok şükür, savunma sanayimizde büyük bir hamle gerçekleştirdik. İnsansız hava araçlarımız, yerli füzelerimiz, kendi gemilerimiz artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündeminde. Bu, millî bir vizyonun eseridir. Ama bu anlayışı sadece savunma sanayiinde bırakmamalıyız. Sağlıkta, tarımda, bilişimde, eğitimde de kendi sistemlerimizi kurmak zorundayız" şeklinde konuştu. "Ne 9 yıl ne 90 yıl unuturuz"

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise konuşmasında ihanetin unutulmayacağını vurguladı. Şahin, "15 Temmuz’un üzerinden 9 yıl geçti, kinimizi nefretimizi unutmamız için çok kısa ki Ne 9 yıl ne 90 yıl ne 900 yıl bize bu ihaneti unutturamaz. Artık aklıselim ile düşünüp ne yaşadığımızı analiz etmek, değerlendirmek bizim boynumuzun borcu, şehitlerimizin bize yüklediği büyük bir görev" dedi. Kahraman ve hain Hasan Tahsin örneği

Vali Şahin, konuşmasında İzmir’de Yunan askerine ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin ile Selanik’i tek kurşun atmadan teslim eden Hasan Tahsin Paşa’yı karşılaştırarak FETÖ uyarısında bulundu. Şahin, "Eğer sadece kahramanlara odaklanırsak bu topraklarda hainler de yetişiyor. Hasan Tahsin Paşa’nın torunları bugün başka milletlerin içinde kayboldu, adları bile değişti. Aynı şey FETÖ mensuplarının da başına gelecek. Eğer nedamet göstermez, Türkiye’ye dönüp adalete teslim olmazlarsa bu kirli ihanetin cezasını sadece kendileri değil, çocukları ve torunları da çekecek" diye konuştu. "Kur’an ve peygamberimizin örnekliği rehberimiz olmalı"

Konuşmasının son bölümünde Kur’an-ı Kerim’den ve İslam tarihinden örnekler veren Vali Şahin, "Yunus Suresi’nde Rabbimiz buyuruyor ki; Allah aklını kullanmayan kavimlerin üzerine pislik yağdırır. Lokman Suresi’nde ise şeytanın insanları Allah ile aldatabileceği bildirilir. Bugün bize düşen, aklın ve bilimin rehberliğinde Kur’an-ı Kerim’i ve peygamberimizin örnekliğini yol haritası yapmaktır" dedi. Protokol geniş katılım sağladı

Anma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AK Parti ve MHP Antalya Milletvekilleri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kaymakamlar, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

’Beypazarı Güveci’ Akdeniz otellerinde yerini aldı

22:25 - Kültür Sanat

Sivas kongresinin 106. yıl dönümü etkinlikleri kutlanmaya başlandı

20:16 - Kültür Sanat

Yarışmacılar performanslarıyla hayran bıraktı

17:30 - Kültür Sanat

Altın Portakal’da Onur Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

16:10 - Kültür Sanat

62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde başarı ödülleri Merve Diçdar ve Selahattin Paşalı’ya

16:03 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Gaziantep FK Orta Sahasını Güçlendirdi:

15:37 - Spor

Denizli'deki Orman Yangınına TOMA ile Müdahale

15:24 - Asayiş

19 Yaşındaki Usta, Çırak Yetiştiriyor

14:05 - İnsan

Kaskına Uyuşturucu Gizleyen Şüpheli Yakalandı

14:03 - Asayiş

Kuru Ot Temizliği Felakete Yol Açtı

13:06 - Asayiş