?>

15 yıl önce ’İş Bulacağız’ diye Ankara’ya götürüldü, hayatı karardı

KİBAR KAVAK

İnsan - 1 saat önce

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Yeni Mahalle Teceller mevkiinde ikamet eden 61 yaşındaki Kibar Kavak isimli vatandaş yaklaşık 15 yıl önce okuma-yazma bilmediğinden dolayı "Sana iş bulacağız" denilerek arkadaşı tarafından Ankara’ya götürülerek dolandırıldı. Üzerine kayıtlı sayısız şirket kurulunca defalarca cezaevine giren talihsiz adamın adeta dünyası başına yıkıldı.

Yıllar önce "Sana iş bulacağız" denilerek Ankara’ya götürüldüğünü iddia eden Kibar Kavak isimli vatandaş, okuma yazma bilmemesinden faydalanılarak adına şirket açıldığını öne sürdü. Bu nedenle yıllardır vergi borçlarıyla mücadele ettiğini belirten vatandaş, engelli maaşının da kesildiğini söyledi.

Yaşadıklarını anlatan ve mağdur durumda kalan Kavak, "Bundan 10-15 yıl önce beni Ankara’ya götürdüler. Okuma yazmam olmadığı için kandırdılar ve üzerime şirket açtılar. Daha sonra vergi borçları gelmeye başladı. Engelli maaşım kesildi. Şimdi bir ekmeğe muhtaç halde yaşıyorum. Çocuklarım ve ailem beni terk etti, tek başıma kaldım" dedi.

Mahalle muhtarının kendisine destek olduğunu ifade eden Kibar Kavak, "Allah muhtarımızdan razı olsun. Yiyecek ve temel ihtiyaçlarım konusunda bana yardımcı oluyor. Onun dışında kimsem yok. Borçlar yüzünden üç ay, iki ay, bir ay, bazen altı ay cezaevinde kaldım. Çıkıyorum, yine vergi borcu geliyor, yine götürüyorlar. Borcu ödesem bile geçinecek param kalmıyor" ifadelerini kullandı.

Kendisini Ankara’ya götüren kişi hakkında dava açtığını söyleyen Kavak, "Beni kandırıp üzerime şirket açtılar. Dava ettim. Bir süre cezaevinde yattı ancak avukat tutup çıktı. Benim avukat tutacak param yoktu. Okuma yazma bilmediğim için bana imza attırdılar. Eğer okuyup yazabilseydim böyle bir belgeye asla imza atmazdım" diyerek yetkililerden yardım istedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Ricky Martin 15 yıl aradan sonra İstanbul sahnesinde

2026-07-11 23:59 - Magazin

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Denizli Büyükşehir ile yaz dolu dolu geçiyor

2026-07-13 12:45 - Magazin

Bodrum’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri düzenlendi

2026-07-16 01:47 - İnsan

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

2026-07-14 00:16 - Magazin

İlgili Haberler

Şehit Mehmet Demirbaş için Mevlid-i Şerif programı

14:28 - İnsan

İlçedeki çocuklar toplu sünnet oldu, düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi

14:09 - İnsan

3 metrekarelik dükkanda konfeksiyona direniyor

13:59 - İnsan

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Milli Güreşçi Emir Ömer Bozbağ, Rektör Akpolat’ı ziyaret etti

13:50 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Tehdit suçundan aranan şahıs yakalandı

13:49 - Asayiş

Çiftçilerin sulama kavgası kanlı bitti: 1 ağır yaralı

13:46 - Asayiş