?>

15 yıl önce yolda aldığı sürücü nedeniyle 2,5 yıl ceza alan tır şoförü, haftalık imza zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyor

15 yıl önce yolda aldığı sürücü nedeniyle 2,5 yıl ceza alan tır şoförü, haftalık imza zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyor

İnsan - 11 saat önce

Iğdır’da yaşayan tır şoförü, 15 yıl önce yolda aldığı 1 kişinin arandığının yol çevirmesinde tespit edilmesi nedeniyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçsuz olduğunu savunan tır şoförü, cezasının ardından haftada bir karakola giderek imza atma yükümlülüğü bulunduğunu belirterek, bu uygulamanın ayda bire düşürülmesini talep etti.

Iğdır’da yaşayan tır şoförü Aydın Dere, 15 yıl önce Erzurum’dan Iğdır’a çalıştığı şirketin aracı ile gelirken Kars Kağızman’da yolda duran 1 kişinin otostop çekmesi ile o şahsı arabasına aldı. Kağızman’da yol kontrol aramasında kimlik kontrolü yapan güvenlik güçleri şahsın arandığını tespit etti. Şahıs gözaltına alınırken Aydın Dere de ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Şahsı tanımadığını ifadesinde belirten Dere, yıllarca olayın peşinden gitti. 15 yıl sonra Dere’ye 2,5 hapis cezası çıktı. Dere’nin cezası haftada bir imzaya çevrildi. Uzun yola giden şoför, haftada bir imzanın kendisi için zor olduğunu bunun ayda bir defaya çevrilmesini istedi.

Olayın üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen halen mağduriyet yaşadığını dile getiren tır şoförü, "Erzurum’da servisten gelince yolda vatandaşın biri el kaldırdı. Gündüzdü, ben de insanlık namını aldım. Kağızman’da uygulama vardı. Uygulamada bu adamın araması mı yakalaması mı ne varmış. Türk vatandaşı üstelik. Beni de o adama suç ortağı ettiler. 15 yıl önceki bir meseledir. Bir dosyamızdır. Mahkeme bugün, yarın derken tabii defalarca gittim mahkemeye. Ben bu adamı tanımıyorum. Yolda el kaldırdı. İnsanlık namını aldım. 15 yıl sonra bana gelen ceza 2,5 yıl hapis cezası oldu. Cezam haftada bir imzaya çevrildi. Benim burada suçum nedir? Ne yapmışım? Ben tır şoförüyüm. Ekmeğim buradan geliyor. Mağdur oluyorum. Çok mağdurum. Defalarca ben İzmir’den, Mersin’den arabayı bırakıp imzaya yetişmek için otobüsle gelmişim. Tekrar otobüsle geri gittim. Bu masraflar da hep cebimden gitmiş. Şirket karşılamıyor. Benim dilediğim devletimden bu haftadan bir olan imzamı ayda bir istiyorum. Devlet benim e-devletten sicilime baksın. Geriye dönük başka bir dosyam varsa haklıdır. Sicilim bozuksa haklıdır. 15 yıldır ben şoförüm, geriye dönük sistem 5 yılı gösteriyor. Eğer 5 yıl geriye dönük bir cezam varsa bir kazam dahi varsa bana bu konuda yardım edilmesin ya da el atmasın. Hiç cezamı indirmesin. Daha da üstüne eklesin. Ben tertemiz dört dörtlük bir insanım. Bu cezayı hak etmiyorum. Yani bu sıkıntıları hak etmiyorum. Ben defalarca otobüslerle başka şehirlerde otobüslerle geri dönüyorum. Tırı orada bırakıyorum. Geliyorum imza atıp tekrar gidiyorum. Çok mağdurum. Devletimden haftada bir olan imzamı ayda bir yaptırsın bana. Öyle bir imkan sağlasa çok memnun olurum. Her zaman devletimize canımız feda" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

İlgili Haberler

ORTAKENT YAHŞİ YALISI'NDA KALPLERİ ISITAN ÖRDEK DOSTLUĞU

21:58 - İnsan

Sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu parklarda aldı

17:57 - İnsan

Meralarda açılan kuyularla küçükbaş hayvanların su ihtiyacı karşılanıyor

17:44 - İnsan

Amasya’da deprem tatbikatı yapıldı

17:18 - İnsan

Elazığ Belediyesi, Şehit İlhanlar Caddesinde yol yenileme çalışması başlatıyor

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş