?>

16 milyon TL’ye satışa sunulan kilise, açık artırmayla alıcısını bulacak

Sivas’ın hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, 5 milyon tl’den başlayacak açık artırma usulü ile satılacak.

Kültür Sanat - 12 ay önce

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, açık artırma usulü ile satılacak.

Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyünde bulunan ve daha önce satışa sunulan tarihi kilise, açık artırma usulü ile alıcısını bulacak. 19’uncu yüzyılda inşa edildiği düşünülen Surp Garabet Kilisesi, bir dönem köy sakinleri tarafından çeşitli şekillerde kullanıldı. Bir diğer adı Tuzhisar Kilisesi olan, tarihi yapının sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Yurtdışından kişilerin ve ünlü sanatçıların talip olduğu kilise, açık artırma ile satılacak. 5 milyon TL ile başlayacak olan açık artırma, 100 bin TL artırılacak.

Ünlü sanatçılar talip oldu

Kilise ile ilgili bilgiler veren emlak danışmanı Abdulvahap Yıldız, ”Kiliseyi satışa sunduktan sonra aşırı bir talep oldu ama tarihi bir yapıya sahip olduğu için içerisinde bir restorasyon olacağı için açık artırma üzerinden satışa sunmayı planlıyoruz. Yurtdışından ve ünlü sanatçıların menajerleri aracılığıyla çok görüşme yaptık. Hala görüşme aşamasında olduklarımız var” dedi.

Kilisenin restore edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, “Bu kilise, yıllarca ibadethane görevi gördüğü için bu yapıyı değerli birisine vermek istiyoruz. Buranın değerini bilecek, katkı sağlayabilecek ve gerçekten restore edebilecek birine vermek için çabalıyoruz. Açık artırma noter huzurunda ve gizlilik esasıyla yapılacak. 5 milyon TL’den başlayacak ve peylerimiz 100 bin TL olacak. Burası ibadethane olarak da kullanılabilir ama biz gerçekten bu kültüre sahip çıkacak birisinin eline geçmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Tekirdağ’da "Yeşilçam Şarkıları" konseri düzenlendi

06:26 - Kültür Sanat

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde en iyiler ödüllerini aldı

00:19 - Kültür Sanat

Ağrı’da Anneler Günü’ne özel anlamlı söyleşi programı düzenlendi

22:10 - Kültür Sanat

Vali Çakır, doğaseverlere eşlik ederek Korkut’un gizli kalmış güzelliklerini keşfetti

21:55 - Kültür Sanat

Yusuflu’da yağmur altında Hıdırellez ve karakucak coşkusu

21:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş