?>

16 yaşındaki kasksız ve ehliyetsiz sürücünün ağır yaralandığı kazanın görgü şahidi o anları anlattı

Kaza, dün akşam saatlerinde emek mahallesi dilek caddesi'nde meydana geldi

Asayiş - 10 ay önce

Eskişehir’de kasksız ve ehliyetsiz sürücünün plakasız motosikleti ile bir servis aracına yandan çarptığı kazayı gören esnaf Mevlüt Özkan, "Kaskı kolunda takılıydı, gencecik, 16 yaşında bir arkadaşımızdı, kask takmış olsaydı ağır yaralı değil de biraz daha hafif atlatabilirdi" dedi.

Kaza, dün akşam saatlerinde Emek Mahallesi Dilek Caddesi’nde meydana gelmiş, caddede seyir halindeki S.E. idaresindeki 26 S 744 plakalı servis minibüsüne, Kuğu Sokak’tan kaskı kolunda takılı ve ehliyetsiz olduğu belirtilen 16 yaşındaki M.F.B. idaresindeki plakasız motosiklet çarpışmıştı. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulup ağır yaralanan gence, polis ekipleri tarafından çeşitli kural ihlallerinden dolayı 50 bin lira trafik cezası kesilerek inceleme başlatılmıştı. "Kaskı kolunda takılıydı, zaten gençlerin en büyük hatası kaskı kollarına takması"

Olay yerinde işletmesi olan ve kazaya şahit olan esnaf Mevlüt Özkan, motosiklet sürücünün kasksız olduğuna dikkat çekti. Kazayı anlatan Özkan, "Arkadaş karşı sokaktan geliyordu, artık duramadı mı bilmiyorum ama caddede ilerleyen servise yandan çarptı. Çocuk ağır yaralıydı, ilk ben koştum zaten yanına hiç tepki vermiyordu. Kaskı kolunda takılıydı zaten gençlerin en büyük hatası kaskı koluna takması. Kask kafaya takılmalı. Benim komşumun akrabasıydı, yazık yani gencecik, 16 yaşında bir arkadaşımızdı. Buradan motosiklet kullanan arkadaşlara kaskınızı ve ekipmanınızı eksik etmeyin diyorum. Mesela dünkü arkadaş kask takmış olsaydı ağır yaralı değil de biraz daha hafif atlatabilirdi. Ben bizzat şahit oldum, kasksız servise ve park halindeki bir araç çarptı başını. Motosikletçi arkadaşlara sesleniyorum kaskınızı lütfen takın" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

İstanbul’da trafik yüzde 90’a ulaştı, ağır vasıtalar dikkat çekti

18:52 - Asayiş

Kayseri’de 21 milyon TL değerinde "change araç" ele geçirildi

18:20 - Asayiş

Vali Ustaoğlu, Sındırgı’da yıkım ve geçici ticaret alanını inceledi

18:03 - Asayiş

Annenin bebek mutluluğu 15 gün sürdü

17:59 - Asayiş

Burdur’da ev yangını

17:55 - Asayiş

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim