?>

2.5 milyon dekar alanda ekildi, 800 bin ton ürün bekleniyor

Ak parti grup başkanı abdullah güler, memleketi sivas’ta hububat hasadına katıldı. çiftçilerle bir araya gelen güler, biçerdöver kullanarak buğday hasat etti. Sivas’ta 2 buçuk milyon dekar alanda buğday ekildiğini söyleyen güler, 800 bin ton buğday, 400 bin ton arpa hasat edilmesini beklediklerini söyledi.

Ekonomi - 12 saat önce

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memleketi Sivas’ta hububat hasadına katıldı. Çiftçilerle bir araya gelen Güler, biçerdöver kullanarak buğday hasat etti. Sivas’ta 2 buçuk milyon dekar alanda buğday ekildiğini söyleyen Güler, 800 bin ton buğday, 400 bin ton arpa hasat edilmesini beklediklerini söyledi.

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği, ülke genelinde hasat dönemini etkiledi. Sivas’ta normal şartlarda Ağustos ayında başlayan hububat hasadı, havaların sıcak seyretmesi nedeniyle Temmuz ayı sonuna kaldı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, hububat hasadına katıldı. Merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Bingöl köyünde çiftçileri ziyaret ederek hayırlı bol kazanç diledi. Biçerdöver kullanarak hasat gerçekleştiren Güler, "Çiftçimizin yüzü bu bereketli topraklarda her zaman gülmeye devam edecek ve bizlere de onların yanında olmaya ve onları desteklemeye her zaman devam edeceğiz" dedi. 800 bin ton buğday, 400 bin ton arpa bekleniyor

Sivas’ta hasadın 10 gün önce başladığını ifade eden Grup Başkanı Abdullah Güler, "Ben bu yılki hasat zamanında çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyorum. Rabbim ülkemizin bereketini arttırsın. İnşallah bütün çiftçilerimizin yüzünü güldürecek bir sezon olur. İlimizde 2 buçuk milyon dekar buğday yaklaşık 1 buçuk milyon dekarda da arpa ekimi gerçekleşti. Ülkemizin birçok bölgesinde maalesef ki 2025 yılı kurak geçti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve ülkemizin Güney bölgelerinde yağışların az olmasından dolayı buğday ve arpa hasadında verim kaybı yaşıyoruz. Sivas’ımız bu dönem diğer bölgelere göre yağıştan daha fazla yararlandı. Bu sene Sivas’ta 800 bin ton buğdayı ve 400 bin ton civarında da arpayı elde etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah ülkemizi bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi kuraklığı atlatır ve rabbimin rahmetiyle birlikte diğer bölgelerimiz de önceki yıllarda olduğu gibi bol yağışlı yıllar geçirir. Sivas tarım ve hayvancılık şehir. Tarımsal konularda da gerek Tarım İl Müdürlüğümüz gerekse Ziraat Odası Başkanlığımız iyi bir iş birliği içinde de bu süreçten sonra da çiftçimizin yanında olmaya devam edecekler. Çiftçimizin yüzü bu bereketli topraklarda her zaman gülmeye devam edecek ve bizlere de onların yanında olmaya ve onları desteklemeye her zaman devam edeceğiz. 2025 yılı hasat dönemi herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi. "Çiftçilerimiz hasat sevincini birlikte yaşadık"

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ise," Sivas’ımızda hasadın de en yoğun olarak yapıldığı günleri yaşıyoruz. Çiftçilerimiz Bir yıl boyunca çalıştıkları çabaladıkları ürünlerin hasadını yapıyorlar. Bizleri de bugün Bingöl köyünde bir çiftçimize konuk olduk onların hasat sevincini birlikte yaşadık. Öyle gözüküyor ki bu yıl çiftçilerimiz için verimli bir sezon olacak. Emeklerinin karşılıklarını aldıkları bir sezon olacak. Bu sene rekolte güzel gözüküyor. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılıklarını aldıkları bir sezon diliyorum. 2025 yılı hasat dönemi herkese hayırlı olsun" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Fethiye’de 25 yaşındaki genç denizde boğuldu

2025-07-23 00:06 - Asayiş

DN Unity ile İş Ortakları Tek Çatı Altında Buluşuyor

2025-07-23 13:51 - Marmaris

BOZBURUN HALKI ARDA DENİZ ONAT İÇİN ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK

2025-07-23 12:58 - Gündem

Hakemlerden Emniyet Müdürü Seyhan'a Ziyaret

2025-07-23 17:03 - Marmaris

İlgili Haberler

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ağar: "Kamu İşverenleri Sendikası’nın bugün teklif sunduğu toplantıya biz gitmedik"

21:38 - Ekonomi

Akbank, yılın ilk yarısında ekonomiye 1 trilyon 980 milyar TL kredi sağladı

18:53 - Ekonomi

Türk Eğitim-Sen 8. Dönem Toplu Sözleşme için 100’ü aşkın talep masada

16:39 - Ekonomi

Samsun bitkisel üretimde hedef büyüttü

16:05 - Ekonomi

Pegasus, havacılık ve savunma sektöründe ‘Yılın İşvereni’ seçildi

15:40 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yolcu uçağında uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

15:00 - Asayiş

Bornova'da Orman Yangını

14:57 - Asayiş

Meteorolojiden Sıcak Çarpması Uyarısı

14:51 - Gündem

Erken Teşhis Kemik Tümöründe Hayat Kurtarıyor

14:03 - Sağlık

Otobüs Yerine Motosikletle Günde 270 KM Yol Gidiyor

13:25 - İnsan