?>

2 çocuğunu kaybeden acılı anneden sanığa: "Ben kızımı yıkarken üstünü örttüm"

BOLU'DA 78 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ OTEL YANGININDA 2 ÇOCUĞUNU KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN, "SİZLER ÇOCUK KATİLİSİNİZ. BEN KIZIMI YIKARKEN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜM, OĞLUMU YIKARKEN GÖZÜNE SU KAÇMASIN DİYE YIKAMADIM" DERKEN; KIZI, DAMADI VE İKİ TORUNUNU KAYBEDEN ŞABAN FİLİZ, SANIKLAR İÇİN "BUNLARA İDAM GEREKİR" DEDİ.

Asayiş - 2 ay önce

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınında 2 çocuğunu kaybeden anne Duygu Can, "Sizler çocuk katilisiniz. Ben kızımı yıkarken üstünü örttüm, oğlumu yıkarken gözüne su kaçmasın diye yıkamadım" derken; kızı, damadı ve iki torununu kaybeden Şaban Filiz, sanıklar için "Bunlara idam gerekir" dedi.

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği, 137 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangını faciasına ilişkin 20’si tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın üçüncü celsesinin ikinci oturumunda da esasa ilişkin tarafların beyanları alınmaya devam ediliyor. "Siz de gün yüzü göremeyeceksiniz"

Ağabeyi Kıvanç, eşi Burcu ile yeğenleri Kerem, Pelin Güngör’ü kaybeden Gözdem Güngör Derin, "Benim kıyametim 21 Ocak’ta koptu. Bize bunu yaşattılar. Emsal ve asrın kararını bekliyorum. Günümüzü gece yaptınız. Siz de gün yüzü göremeyeceksiniz. Rahat rahat gezemeyeceksiniz. Son nefesinize kadar nefesim ensenizde olacak" dedi. "Bunlara idam gerekir"

Yangın faciasında damadı Kıvanç, kızı Burcu ve torunlarını kaybeden Şaban Filiz, "4 evladımı kaybettim. Kızımı damadımı 2 torunumu. Hayalleri vardı. Çocuklarımın yaşam haklarını ellerinden aldılar. Bir kahraman çıkmadı mı? Yangını kim yönetti. Şirketin sahibi Halit Ergül, sen neredeydin? Bunlara idam gerekir, olası kast değil değil" diye konuştu. "Sizler çocuk katilisiniz"

Yangında çocukları Nehir ve Doruk’u kaybeden acılı anne Duygu Can, "Bu dava bir is kokusu davası. Sizler çocuk katilisiniz. 36 çocuğun ve 78 kişinin katilisiniz. Elif Aras, sen çocuğunu üşümesin diye üstünü giydirdin ya, ben kızımı yıkarken üstünü örttüm. Oğlumu yıkarken gözünü yıkamadım su kaçmasın diye. Oğlum sevmez gözüne su kaçmasını. Allah hepinizin belasını versin. Ben babaların ahına güveniyorum. Öbür dünyada da iki yakanızda olacak ellerimiz" şeklinde konuştu.

Diğer müşteki ve müşteki avukatlarının beyanları alındı. Verilen aranın ardından sanıkların esasa ilişkin beyanları alınacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

İlgili Haberler

Eski kız arkadaşına uyuşturucu tuzağı kurdu, gerçeği polis ortaya çıkardı

12:36 - Asayiş

Sakarya’da kamyonet takla attı: Baba ve oğlu yaralandı

12:33 - Asayiş

Otomobillerin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

12:43 - Asayiş

Erzurum’da metruk binalar yıkılıyor

12:20 - Asayiş

Rus turistlere Türkiye’de fırtına engeli

12:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan