?>

20 şehirden gelip, glutensiz hünerlerini sergilediler

KOCAELİ'NİN DARICA İLÇESİNDE DÜZENLENEN "ULUSAL GLUTENSİZ YEMEK YARIŞMASI" İÇİN 20 FARKLI ŞEHİRDEN GELEN DERNEK TEMSİLCİLERİ, HAZIRLADIKLARI GLUTENSİZ LEZZETLERLE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ.

İnsan - 1 ay önce

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlenen "Ulusal Glutensiz Yemek Yarışması" için 20 farklı şehirden gelen dernek temsilcileri, hazırladıkları glutensiz lezzetlerle hünerlerini sergiledi. Çölyaklı bireylerin beslenme hassasiyetlerine vurgu yapılan etkinlikte, glutensiz hayat bilincinin artırılması hedeflenirken dereceye girenler plaket verildi.

Darıca Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programda, dernek temsilcileri glutensiz ürünlerle hazırladıkları tatlı ve tuzlu tarifleri jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışma ile çölyaklı bireylerin beslenme konusunda yaşadığı hassasiyetlere vurgu yapılması ve toplumda bu konudaki farkındalığın artırılması hedeflendi. "Farkındalığımızı artırmaya çalışıyoruz"

Kocaeli Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu, kentte 3 yıldır ilçe ilçe farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Dünya Çölyak Farkındalık Günü’nü 3 yıldır Kocaeli olarak ilçe ilçe, iller arası derneklerimizle güzel bir yemek yarışması hazırlayarak kutluyor, farkındalığımızı artırmaya çalışıyoruz. Çölyaklıların zor yaşantısını içinde barındıran bu durumu daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere her konuda destek olan Darıca Belediyesi başta olmak üzere Çayırova, Dilovası ve Büyükşehir Belediyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. "Program çölyak hastalarına destek olmanın önemini gösteriyor"

Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Selma Gülenç ise organizasyonun önemine değinerek, belediye olarak bu anlamlı programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Gülenç, "Bu program, çölyak hastalarına destek olmanın önemini gösteriyor. Emeği geçenlere ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık’a teşekkür ediyoruz" dedi.

Programın sonunda yarışmada dereceye girenlere ve etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan paydaşlara plaket takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Osmangazi’de kadınlardan muhteşem ritim gösterisi

2026-04-28 10:10 - Magazin

Antakya’da eve giren yılanı itfaiye yakaladı

2026-05-02 01:07 - Gündem

Elazığ Emniyet Müdürü Aydın Karan oldu

2026-04-30 00:24 - İnsan

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir’den toplu taşımada Türkiye’de bir ilk

20:48 - İnsan

Vanlı annelerin evlat nöbeti devam ediyor

20:29 - İnsan

Kızılay meydan projesi için geri sayım başladı

19:45 - İnsan

Cadde62 ile Tunceli’ye yeni yaşam alanı

19:14 - İnsan

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem