?>

20. Yenice Barış ve Kültür Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor

Tarsus belediyesi ve mersin büyükşehir belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 20. Yenice barış ve kültür festivali 30 ağustos'ta başlıyor. 3 gün sürecek festivalde, fener alayından sinema gösterimine, panellerden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor. 3 gün sürecek festivalde, fener alayından sinema gösterimine, panellerden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak.

Her yıl Dünya Barış Günü vesilesiyle geleneksel olarak düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali’nin 20’ncisi 30 Ağustos-1 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Festival, 30 Ağustos Cuma günü,’Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı’ ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş, Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde sona erecek. Yürüyüş sonrası, katılımcılar Türk sinemasının önemli eserlerinden birinin gösterileceği Beynelmilel film gösterimine katılabilecek.

Festivalin ikinci gününde Cengiz Sağlam konseriyle başlayan etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın sahne alacağı konserle devam edecek. Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde gerçekleşecek etkinlikler, katılımcılara unutulmaz müzik ziyafeti sunacak.

1 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda başlayacak etkinliklerde ise çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ’Barış Güvercinleri’ uçurulacak. Ardından İnönü-Churchill Barış Parkı’na yapılacak Barış Yürüyüşü ile sembolik olarak Barış Vagonu ziyaret edilecek. Gerçekleştirilecek Barış Paneli’nde, Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, gazeteciler Yaşar Öztürk ve Çetin Yiğenoğlu gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. Festivalin akşam bölümünde ise sanatçılar İlkay Akkaya ve Silver Kesici konser verecek, Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nde Semah hizmeti yapılacak.

Etkinlikler için belirlenen saatlerde eski adliye önünden otobüs kaldırılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Marmaris'te Üniversite Öğrencilerine 5 Yıldızlı Yurt

2024-08-23 15:10 - Eğitim

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

İlgili Haberler

Alüvyonlarla örtülü Anadolu’nun Pompei’si Myra’da kazılar özel mülkiyet sınırlarında ilerliyor

09:22 - Kültür Sanat

Bayburt huzurevinde manevi buluşma: Bendirler çalındı, ilahiler söylendi

08:38 - Kültür Sanat

Denizli 2026’ya coşkuyla girdi

00:31 - Kültür Sanat

Tarihi meydan "beyaz gelinliğini" giydi

22:37 - Kültür Sanat

Aydın Büyükşehir Belediyesi minik öğrencileri tiyatro ile buluşturdu

17:03 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan