?>

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

VALİ MEHMET MAKAS TBMM’NİN AÇILIŞININ 106. YIL DÖNÜMÜNÜ VE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİĞİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI.

İnsan - 3 ay önce

DÜZCE(İHA) – Düzce’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başta Vali Mehmet Makas olmak üzere kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Vali Mehmet Makas mesajında, "Bugün, TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siz değerli çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu özel gün, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en anlamlı neticelerinden birisidir. Milli Mücadele’nin sonunda yurdun dört bir yanından gelen temsilcilerin fedakarca çalışmalarıyla kurulan TBMM vatan savunmasında emeği geçen tüm Türk milletinin iradesinin ortaya konduğu kutlu bir yapı olmuştur. Yeniden dirilen bir milletin destansı kahramanlığı, aynı zamanda kalbi bizimle atan tüm coğrafyalardaki kardeşlerimize umut ve ilham kaynağı olmuştur. Geçmişinde birçok badire atlatmış Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Milli Mücadelenin ardından şerefle kazandığı Gazilik payesini, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde de terör örgütünün saldırılarına göğüs gererek tekrar kazanmıştır. Meclisimiz, milli iradenin tecelligahı olarak ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir. Millet olarak gözümüzün nuru, yarınlarımız olan evlatlarımıza verdiğimiz değeri anlatan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir anlayıştır. Varoluş mücadelesinin ardından elde edilen zaferin, geleceğimizin teminatı çocuklara atfedilmesi ne denli büyük bir millet olduğumuzun ispatıdır. Sevgili evlatlarımız, tarihimizden ve köklü medeniyetimizden aldığımız güçle, sizlerin coşkusuyla Türkiye Yüzyılı’nda dünyaya yeniden nizam verecek olan asil milletin birer evladı olduğunuzu unutmamalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Mücadelenin Başkomutanı, TBMM’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm Dünya çocuklarının bu müstesna bayramını yürekten kutluyorum" ifadelerinde bulundu. Özlü "Çocuklarımız, milletimizin ortak emanetidir"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bağımsızlık mücadelemize resmiyet kazandıran TBMM’mizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinde ilan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yaşanan okul katliamları, gençlerin ve çocukların suça karıştığı süreçte daha da önem kazanan insani değerlere atıf yapan Başkan Özlü; çocuklar için her imkanın kararlı şekilde seferber edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve umutla kutlarken; çocuklarımızın sadece bayramlarda değil, her gün güven içinde, sevgiyle ve huzurla büyümesi gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz.

Ne yazık ki son dönemde Kahramanmaraş’ta ve Şanlıurfa’da yaşanan, yüreklerimizi dağlayan okul şiddeti olayları; çocuklarımızın özellikle dış etkenler ve dijital çağın kontrolsüz ortamında risk altında olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Bu tür hadiseler, yalnızca bireysel değil; toplumsal bir sorumlulukla ele alınması gereken çok önemli meselelerdir. Çağın getirdiği zorunluluklar ve handikaplar ile aile ilgisinden de uzak kalmış çocuklarımız; siber zorbalık, zararlı içerikler, bağımlılık ve kimlik güvenliği gibi yeni nesil tehditlerle de karşı karşıya kalmaktadır. Bu noktada sorumluluk almamak, geleceğimizi riske atmaktır. Çocuklarımız için bizim üstlendiğimiz sorumluluk, onlara yetenekleri ve beklentilerine hitap edecek sosyal ortamlar inşa etmektir. Bunlara kütüphanelerimizi, spor merkezlerimizi, bilim ve gençlik merkezlerimizi ve gönüllük çalışmalarımızı örnek olarak gösterebiliriz. Biz, çocuklarımıza ve gençlerimize yaklaştıkça eminiz ki onlar da bizim en büyük paydaşımız, destekçimiz, arkadaşlarımız olacaktır. Hedeflediğimiz geleceği inşa ederken ailelerle iş birliği içinde olmalı, kurumlar olarak gereken hassasiyeti hiç vakit kaybetmeden göstermek zorundayız.

Çünkü çocuklarımız; sadece ailelerinin değil, aziz milletimizin ortak emanetidir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu eşsiz bayramın ruhuna yakışır şekilde; hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde haksızlığa uğrayan, zulüm altında olan ve adaletsizliğe maruz bırakılmış tüm çocuklarımızın bir an önce hak ettikleri yaşam şartlarına erişmesini tüm kalbimle diliyorum. Tüm çocuklarımızın gözlerinin korkuyla değil umutla parladığı bir gelecek dileğiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun." Erdoğan Bıyık "23 Nisan milletimizin yeniden doğuşunun ve hür yaşama azminin sembolüdür"

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan Bıyık, mesajında "Aziz milletimizin bağımsızlık aşkıyla tutuşan yüreği, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Gazi Meclisimizin açılışıyla birlikte tüm dünyaya bir kez daha haykırılmıştır. O gün, esarete boyun eğmeyen bir milletin iradesinin tescillendiği şanlı bir gündür. İstiklal mücadelemizin en karanlık günlerinde dahi umudunu yitirmeyen milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek yürek olmuş; egemenliğin yalnızca millete ait olduğunu cihana duyurmuştur. Bu yönüyle 23 Nisan, yalnızca bir meclisin açılış günü değil; aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun, bağımsızlık ateşinin ve hür yaşama azminin sembolüdür. Ulu Önder Atatürk’ün, böylesine büyük anlamlar taşıyan bu özel günü dünyada ilk kez bir devlet başkanı olarak çocuklara hediye etmesi, O’nun geleceğe olan inancının, çocuklara verdiği değerin ve milletimizin yarınlarına duyduğu güvenin en somut ifadesidir. Bugün yalnız Türkiye’nin değil; dünya üzerindeki tüm çocukların yüreğinde yeşeren bu bayram, insanlığa armağan edilmiş evrensel bir barış ve kardeşlik çağrısıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; başta ülkemizin ve Düzce’mizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk robotu şimdi de işe başladı

2026-04-18 12:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Aydın’dan, Amelebirliği’nin 103. yılında madencilere deprem teşekkürü

13:51 - İnsan

Sinop’ta yol ve Köy Yaşam Merkezi çalışmaları

13:45 - İnsan

Vali Küçük, yapımı süren kültür merkezinde incelemelerde bulundu

13:42 - İnsan

Hayır etkinliğinde çocuklara tarih kitabı dağıtıldı

13:12 - İnsan

İmza atamayanların son ustası: 16 mühür ustasından geriye tek o kaldı

12:45 - İnsan

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş