?>

3 bin metredeki mescid yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyor

Trabzon-bayburt sınırında, 3 bin 100 rakımda yükselen kırklar dağı mescidi, diğer adıyla karakaya, hem doğal güzellikleri hem de manevi atmosferiyle dikkat çekiyor. Aynı anda trabzon, bayburt ve rize dağlarını izlemenin mümkün olduğu kırklar dağı mescidi'ne gelenler hem namaz kılıp dua ediyor hem de eşsiz manzaranın seyrine dalıyor.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Trabzon-Bayburt sınırında, 3 bin 100 rakımda yükselen Kırklar Dağı Mescidi, diğer adıyla Karakaya, hem doğal güzellikleri hem de manevi atmosferiyle dikkat çekiyor. Aynı anda Trabzon, Bayburt ve Rize dağlarını izlemenin mümkün olduğu Kırklar Dağı Mescidi’ne gelenler hem namaz kılıp dua ediyor hem de eşsiz manzaranın seyrine dalıyor.

Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyor. Rivayetlere göre çeşitli rahatsızlıkları olan insanlar burada gece konaklayarak şifa buluyor. Bu inanç, bölgenin mistik yönünü güçlendirirken ziyaretçilerin ilgisini her geçen yıl artırıyor.

Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de doğa turizmi açısından öne çıkıyor. Bölge, zorlu parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yer alıyor.

Her ne kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yol çalışmalarıyla bölgeye ulaşım kolaylaşsa da yolun halen sağlıklı olmadığı, yalnızca arazi tipi araçların çıkabildiği belirtiliyor. Ziyaretçiler ve bölge halkı, yolun ıslah edilerek daha güvenli ve ulaşılabilir hale getirilmesini talep ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

Metin Ergun'dan TÜİK'e 'Haksızlık' Tepkisi

2025-08-19 13:20 - Ekonomi

Mustafa Konak ’Kıskanmak’ dizisinin kadrosuna katıldı

2025-08-20 11:24 - Magazin

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Serinlemek için girdiği denizde boğulan genç toprağa verildi

2025-08-18 14:28 - Asayiş

Türk Yapımı Sıcak Hava Balonları 11 Ülkeye İhraç Edildi

2025-08-18 12:13 - Ekonomi

Netanyahu: "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu UCM yargıçlarına yaptırım uygulama kararı aldığı için kutluyorum"

2025-08-20 20:30 - Siyaset

Katliam Yasasına Karşı Eş Zamanlı Eylem

2025-08-19 17:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Mevlana’nın 752. vuslat yıl dönümü sanatla maneviyatı buluşturdu

18:00 - Kültür Sanat

KBÜ’de öğrenci müzik grubu Yekta konser verdi

18:21 - Kültür Sanat

Oğuz Atay, Sakarya’da düzenlenen söyleşide anıldı

17:16 - Kültür Sanat

Mandalin Festivali’ne yoğun ilgi

16:07 - Kültür Sanat

Samsun Balkan Türkleri’nden geleneksel dayanışma gecesi

14:21 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi