?>

3 katlı bina yıkılmasın diye kepçeyle desteklendi

Aydın'ın nazilli ilçesinde inşaat kazısı sırasında bitişiğindeki 3 katlı bina yan yattı. Yıkılma tehlikesi bulunan bina boşaltılarak iş makinesiyle desteklenirken, teyakkuza geçen ekipler olumsuzluklara karşı gece ve gündüz boyunca güvenlik önlemi aldı.

Asayiş - 3 ay önce

Aydın’ın Nazilli ilçesinde inşaat kazısı sırasında bitişiğindeki 3 katlı bina yan yattı. Yıkılma tehlikesi bulunan bina boşaltılarak iş makinesiyle desteklenirken, teyakkuza geçen ekipler olumsuzluklara karşı gece ve gündüz boyunca güvenlik önlemi aldı.

Olay, Nazilli merkez Yeşil Mahalle’de akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir apartmanın bitişiğinde bulunan inşaat çalışması esnasında yan bina yatmaya başladı. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 3 katlı binanın altındaki lokanta, birinci ve üçüncü katta yaşayan bina sakinleri tahliye edildi. İkinci katta ise kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Olay sırasında lokantanın camları dışa doğru bombe yaparken, yan tarafındaki bina ile arasında bir karışı aşan çatlaklar meydana geldiği gözlendi. Hafriyat firmasına ait iş makinesi ile binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alınırken, olay yerine güvenlik amaçlı ekipler sevk edildi. Binanın yıkılma riskinin yüksek olması nedeniyle Atatürk Bulvarı her iki şeridi güvenlik amaçlı trafiğe kapatılarak polis ekipleri tarafından gözetim altına alındı. Tahliye edilen binadakiler ise yakınlarının evlerine gönderildi.

Kepçe ile desteklenen binanın olduğu bölgede zemine toprak doldurma çalışmaları devam ederken olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye gelerek inceleme yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Hafriyat firması yetkilisi Erdoğan Taş yaşanan olayı anlattı. Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Çalışkan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri alana gelerek bilgi aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

Faciadan dönüldü: 40 yolcusu olan otobüs tıra çarptı, 12 kişi yaralandı

07:24 - Asayiş

Esenyurt’ta bodrum katta çıkan yangın korkuttu: 14 kişi tahliye edildi

06:06 - Asayiş

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ağaca çarptı

03:39 - Asayiş

Edirne’de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada

01:17 - Asayiş

Motosiklet sürücüsü aracın altına girdi: 1 yaralı

01:07 - Asayiş

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor