?>

30 yıllık çığ acısına yeni umut: Şırnak’ta afetzedeler için konut yapılacak

ŞIRNAK’IN GABAR DAĞI ETEKLERİNDE BULUNAN SESLİCE KÖYÜNDE 1992 YILINDA MEYDANA GELEN ÇIĞ FELAKETİNİN MAĞDURLARI İÇİN YENİ KONUTLARIN YAPILACAĞI AÇIKLANDI. ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET YARKA, AFETZEDELER İÇİN ALİKER-DELAVE BÖLGESİNDE GÜVENLİ KONUTLARIN İNŞA EDİLECEĞİNİ DUYURDU.

Siyaset - 5 ay önce

Şırnak’ın Gabar Dağı eteklerinde bulunan Seslice köyünde 1992 yılında meydana gelen çığ felaketinin mağdurları için yeni konutların yapılacağı açıklandı. Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, afetzedeler için Aliker-Delave bölgesinde güvenli konutların inşa edileceğini duyurdu.

1992 yılında yaşanan çığ felaketinin mağdurları, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yarka, Gabar Dağı eteklerinde bulunan Seslice köyünde meydana gelen çığ felaketinin acısının yıllar geçmesine rağmen hala hissedildiğini söyledi. O dönemde afetzedelerin Şırnak’ta misafir edildiğini hatırlatan Yarka, zor günlerin dayanışma ve kardeşlik ruhuyla aşıldığını belirterek, "1992 yılında Gabar Dağı eteklerinde, Seslice köyümüzde meydana gelen çığ felaketinin acısını bugün de yüreğimizde hissediyoruz. Bu elim afetten etkilenen kıymetli hemşehrilerimizi Şırnak’ta ağırlamış, o zor günleri dayanışma ve kardeşlik ruhuyla birlikte aşmıştık" dedi.

Belediye meclisinin mart ayı olağan toplantısında alınan karar doğrultusunda önemli bir adım atıldığını ifade eden Yarka, afetzedeler için Aliker-Delave bölgesinde yeni konutların yapılacağını belirtti. Başkan Yarka, "Belediye meclisimizde alınan olumlu karar doğrultusunda, afetten etkilenen vatandaşlarımız için Aliker-Delave bölgesinde yeni ve güvenli konutlar inşa edilmeye başlanacaktır" diye konuştu.

Devlet-millet dayanışmasının önemine dikkat çeken Yarka, vatandaşların yaralarını sarmak ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, "Devlet-millet dayanışmasıyla hemşehrilerimizin yaralarını sarmaya, daha güvenli ve huzurlu bir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Yarka, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek yapılacak konutların vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Zarar vermenin cezası 940 bin lira: Diyarbakır’da sürü halinde görüntülendi

2026-03-05 10:52 - Gündem

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

İlgili Haberler

AK Partili Saygılı: "Verdikleri sözü tutmuyorlar, başladıkları işi bitirmiyorlar"

10:43 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu’ndan Kale’de yoğun mesai

10:34 - Siyaset

Hisarcık Belediye Başkanı Demirtaş, belediye personeliyle bir araya geldi

10:28 - Siyaset

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: "(İran) Şu anda yaşadığımız sorun, onların görüşmeler konusunda ciddi olmaması"

09:24 - Siyaset

AK Parti’de vefa buluşması

09:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık