?>

33 yıldır yapılan festival coşkulu başladı

Trabzon’un akçaabat ilçesinde geleneksel hale gelen uluslararası akçaabat müzik ve halk oyunları festivali'nin 33’üncüsü coşkulu bir şekilde başladı.

Kültür Sanat - 5 ay önce

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde geleneksel hale gelen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali 33. kez coşkulu bir şekilde başladı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinin yanı sıra yurt dışından da katılımın olduğu Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, kortej yürüyüşüyle başlarken festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, organizasyonun hem kültürel hem sanatsal yönleriyle bölgeye önemli katkı sunduğunu belirtti. Festivalin 33 yıldır kesintisiz sürdüğünü kaydeden Ekim, "Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, 33 yıldır kesintisiz devam eden bir etkinlik. Festivalimizde hem yerel hem ulusal sanatçılarımız sahne alıyor. Aynı zamanda sanatsal ve kültürel faaliyetlere de geniş yer veriyoruz" dedi.

Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden birinin yayla göçünü temsilen düzenlenen program olduğuna kaydeden Ekim, "Temmuz ayının 20’sinde, yani ‘Orağın Yedisi’ dediğimiz günde yaylada düzenlenecek etkinlik alanında hemşehrilerimizle, yerel sanatçılarımız ve yaylacılarımızla birlikte horon oynayacağız. Bu etkinlikle kültürümüzü yaşatıyor, yaylaya göç geleneğimizi canlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Akçaabat’ın "Horonun başkenti" olduğunu vurgulayan Ekim, horonun sadece yerel değil, uluslararası alanda da bilinen bir halk oyunu olduğunu ifade ederek, "Folklor gösterileri için gelen misafirlerimizi şehrimizde ağırlıyoruz. Hem kendi kültürümüzü tanıtıyoruz hem de onların folklor gösterilerine ev sahipliği yapıyoruz. Bu sayede kültürel bir kaynaşma ortamı sağlıyoruz. Festival, bu yıl Etiyopya, Azerbaycan ve Rusya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen halk oyunları ekiplerini bir araya getiriyor.. Onlarla beraber bir bütün içerisinde halk oyunları gösterimizi gerçekleştiriyoruz "diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

"KIDEM TAZMINATINDA TAVAN ÇÖKTÜ"

2025-07-14 14:18 - Genel

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

MARMARİS ARMUTALAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ

2025-07-18 11:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Aydın Büyükşehir Belediyesi minik öğrencileri tiyatro ile buluşturdu

17:03 - Kültür Sanat

Yunusemre Belediyesinden kitap bağış kampanyası

15:28 - Kültür Sanat

Şehit yakınları ve gaziler için "Ay Yıldız" korosu kuruldu

14:55 - Kültür Sanat

Zeugma Mozaik Müzesi 2025’te ziyaretçi rekoru kırdı

14:40 - Kültür Sanat

Başkan Doğan, "Dostluğun, barışın, sevginin, huzurun, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl diliyorum"

13:15 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan