?>

34. Geleneksel Güre Sarıkız hayrı gerçekleştirildi

Kazdağları'nın en bilinen efsanelerinden biri olan sarıkız anısına düzenlenen ve bu yıl 34. Sü yapılan “güre sarıkız hayrı,” sarıkız'ın yaşadığına inanılan güre-kavurmacılar mevkiinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Kazdağları’nın en bilinen efsanelerinden biri olan Sarıkız anısına düzenlenen ve bu yıl 34. ’sü yapılan Güre Sarıkız Hayrı, Sarıkız’ın yaşadığına inanılan Güre-Kavurmacılar mevkiinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Efsanelere konu olan Sarıkız’ı anmak için Kazdağları’nın eteklerinde ki Güre Mahallesi’ne bağlı Kavurmacılar Mevki’nde düzenlenen etkinlikte mevlüt okundu, dualar edildi. Geceden hazırlanan yemekler, katılımcılarla birlikte paylaşılarak dostluk ve dayanışma ruhu pekiştirildi. Şerbetler içildi, sohbetler edildi ve bu anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğu yaşandı.

Bölgenin önemli kültürel değerlerinden biri olan Sarıkız’ı anma etkinliği, bu yıl da geniş katılımıyla dikkat çekti. Etkinliğe ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, CHP İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve ilçe protokolü, oda başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneklerin yaşatıldığı bu özel günün organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Sarıkız’ın bölge için önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı. Bu değerin yaşatılması ve bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasının açısından bu etkinliğin önemli olduğunu ifade etti. Katılan herkese teşekkürlerini sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Marmaris'te Üniversite Öğrencilerine 5 Yıldızlı Yurt

2024-08-23 15:10 - Eğitim

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

Mehmet Çakar, Dalaman Vergi Dairesi Müdürü Oldu

2024-08-21 19:28 - Gündem

İlgili Haberler

ADEM kursiyerlerine malzeme desteği

20:25 - Kültür Sanat

Vezirköprü Hanımlar Konağı törenle açıldı

17:31 - Kültür Sanat

Kuşadası Belediyesi düzenleyeceği tüm yılbaşı etkinliklerini iptal etti

17:32 - Kültür Sanat

Nişanların asırlık lezzetine resmi koruma: Çorum şekerlemesi tescillendi

16:49 - Kültür Sanat

Merkezefendi Kültür ve Taziye Evinde çalışmalar tamamlandı

16:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş