?>

39. Mersin Briç Festivali’ne 350’den fazla sporcu katıldı

Mersin büyükşehir belediyesi ve mersin briç spor kulübü iş birliğinde düzenlenen 39. Uluslararası mersin briç festivali, yurt içi ve yurt dışından 350’yi aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti, dereceye girenlere toplam 252 bin tl ödül verildi.

Spor - 3 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen 39. Uluslararası Mersin Briç Festivali, yurt içi ve yurt dışından 350’yi aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti, dereceye girenlere toplam 252 bin TL ödül verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Mersin Briç Festivali, bu yıl da renkli anlara sahne oldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen festival, 39. kez briç tutkunlarını bir araya getirdi. Kültür merkezinde yapılan organizasyona bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Budapeşte ve Almanya’dan gelen briç ustaları da katılım sağladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Muğla, Tekirdağ, Burdur, Diyarbakır, Samsun, Niğde, Nevşehir, Amasya, Antakya, Gaziantep, Kayseri ve Aksaray’dan gelen briççilerle birlikte 350’yi aşkın sporcu, festivalde 5 ayrı yarışmada kıyasıya mücadele etti.

Festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular toplam 252 bin TL ile ödüllendirildi. Açık ikili kategorisinde birinciliği elde eden takıma 40 bin TL, ikinciliğe 30 bin TL, üçüncülüğe 20 bin TL, dördüncülüğe 10 bin TL ve beşinciliğe 8 bin TL verildi. Mix, kadın, senyör ve genç kategorilerinde kazananlara ise 8’er bin TL ödül takdim edildi. B1 kategorisinde 6 bin TL dağıtılırken, Swiss takım mücadelesinde yine ilk üç dereceye 40, 30 ve 20 bin TL ödül verildi. Swiss’in B1 kategorisinde 10 bin, C1 kategorisinde ise 6 bin TL ödül sahiplerini buldu. "Festivalimiz, kalitesi ve disipliniyle yıldan yıl daha iyi noktalara gidiyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada briç severleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Gökayaz, "Bu sene 39.’sunu düzenlediğimiz Uluslararası Briç Festivali’nin kalitesiyle ve disipliniyle yıldan yıla iyi bir yere geldiğini görüyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki zamanlarda da aynı kaliteyle, aynı disiplinde bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bu festivalde başarılı olan sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye Briç Federasyonu yönetiminde yer alan Tuğba Akarcalıoğlu, Mersin’in briç konusunda en istikrarlı şehir olduğunu söyleyerek, "Fevkalade güzel ağırlandık. Benim için başarıda ana kriter istikrardır. Mersin’de 39.’sunu yapıyoruz. Bunun bütün bölgelerimize ve kulüplerimize örnek teşkil etmesini diliyorum. Farklı şehirlerde briç sporuna destek olan belediyelerimiz var ama bunu en kapsamlı ve düzenli olarak yıllardır hiç aralıksız yapan tek belediyemiz Mersin Büyükşehir Belediyemiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

Büyükşehirden Araçsız Koylara Denizden Müdahale

2025-09-17 15:32 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Sağlık ERVA, madalyalara ambargo koydu

16:30 - Spor

Chelsea’de Enzo Maresca dönemi sona erdi

15:41 - Spor

Melikgazi’nin Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde rakibi Emlak Konut

15:34 - Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor

14:11 - Spor

Karşıyaka’da Mehmet Güneş’le yollar ayrıldı

13:47 - Spor

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan