?>

40 yıllık bağımlılığından kurtuldu

NİLÜFER SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ'NDE 40 YILLIK SİGARA BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAYI BAŞARAN 64 YAŞINDAKİ KADRİ KAVAKLI, SAĞLIKLI HAYAT ELÇİSİ OLARAK BAŞKA İNSANLARIN DA SİGARA BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMASINA VESİLE OLUYOR.

Sağlık - 2 saat önce

Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 40 yıllık sigara bağımlılığından kurtulmayı başaran 64 yaşındaki Kadri Kavaklı, sağlıklı hayat elçisi olarak başka insanların da sigara bağımlılığından kurtulmasına vesile oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde kararlılıkla yürütülen tütün bağımlılığıyla mücadele çalışmaları çerçevesinde Bursa’da bağımlılıktan kurtulan sayısı her geçen artıyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 17 ilçede saha çalışmaları gerçekleştiren "Tütünle Mücadele Timleri" sigara içen vatandaşları, sigara bırakma polikliniklerine davet ediyor. Bu vatandaşlardan biri olan Kadri Kavaklı, sağlık tavsiyesine uyarak, başvurduğu Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 40 yıllık sigara tiryakiliğinden kurtulmayı başardı.

Yaşadığı süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Kavaklı, "40 yıldır sigara içiyorum. Bir gün pastanede görevliyken Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden sağlık timi arkadaşlarım gelmişti. Sigarayı bırakmak isteyip istemediğimi sordular. ‘Tabi ki istiyorum, niye istemeyeyim’ dedim. O zaman, ‘Ben sizin adınızı listeye yazıyorum. Öğleden sonra Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne gidin. Ben doktor hanıma adınızı vereceğim. O sizinle ilgilenecek zaten, gerisi onda’ diye konuştu. ‘Peki’ dedim, ben o gün gidemedim, ertesi günü gittim" dedi.

Görevlilerin belirttiği gibi 1 haftada sigarayı bıraktığını vurgulayan Kavaklı, "Şu anda 8 aydır içmiyorum. Daha önce astımdım. Bir müddet sonra KOAH’a döndü. Şu an KOAH’ım. Ama sigarayı bıraktıktan sonra çok şey fark etti, hayatım değişti. Mesela ağzımın tadı geldi, yediğimin tadını alıyorum. Nefesim açıldı. Günde birkaç kez fısfıs kullanıyordum astımken, şimdi onları kullanmıyorum. Uyku düzenim düzeldi. Sabahları kahvaltı hiç edemiyordum. Öğlen yiyordum. O da az bir şeyler, yarım dilim. Şu anda yataktan kalktın mı sabahleyin kahvaltımı güzel güzel ediyorum" şeklinde konuştu.

Artık sağlıklı hayat elçisi olduğunu ve çevresinde sigara içen insanları sigara bırakma polikliniklerine yönlendirdiğini dile getiren Kavaklı, "Çok kişiye tavsiye ediyorum. Gelen gelir, gelmeyen gelmez. Kaç kişiye bıraktırabilirsem ben o kadar mutlu olurum" diye konuştu.

Sağlıklı Bakanlığı’nın bir uygulaması olan tütünle mücadele timlerinin yönlendirdiği vatandaşlara gerekli tedaviyi uygulayarak, sağlıklı hayata adım atmalarını sağladıklarına dikkat çeken Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Elif Soyer ise sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Mobil saha timlerimiz haricinde yerinde sigara bırakma polikliniklerimiz, online sigara bırakma polikliniklerimizde hastalarımıza çeşitli opsiyonlarla hizmetini sürdürmekte. Birçok hastaların risk faktörü olan sigarayı bırakmak için sizler de Sağlıklı Hayat Merkezlerindeki, devlet hastanelerindeki sigara bırakma polikliniklerine başvurabilirsiniz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Zekican Balcı’dan CHP açıklaması: “Partinin sahibi örgüttür”

2026-06-01 19:56 - Gündem

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Skolyozda erken farkındalık uyarısı

14:17 - Sağlık

‘Sünnet için en doğru karar uzman hekim muayenesiyle verilir’

14:08 - Sağlık

Tekirdağ’da işitme engelli ailelere "CODA güvende" desteği

13:45 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: "Son bir yılda MHRS üzerinden 702 milyonun üzerinde randevu işlemi başarıyla gerçekleştirilmiştir"

12:37 - Sağlık

3 yetişkinden biri obezite hastası

11:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Tek başına üretiyor, birçok ülkeye ihraç ediyor

14:28 - İnsan

Komşu kavgasına adli kontrol

14:15 - Asayiş

Evlilik hazırlığı yapan genç, nişanlısının önünde bıçaklanarak öldürüldü

13:56 - Asayiş

Menopozda, hormon tedavisi tek alternatif değil

10:21 - Sağlık

Erken tanı Myasthenia Gravis hastalarını hayata bağladı

10:16 - Sağlık