?>

43 ilin geçiş güzergahında sıkı denetim: Otobüsler tek tek durduruldu

şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler üzerinde geniş çaplı denetimler yapıldı.

Asayiş - 10 ay önce

Kırıkkale’de, polis ve jandarma ekipleri tarafından şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler üzerinde geniş çaplı denetimler yapıldı.

43 ilin geçiş güzergahında bulunan ve "kilit kavşak" olarak bilinen Kırıkkale’de, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik geniş çaplı denetimler gerçekleştirildi. Kırıkkale-Ankara kara yolu üzerindeki Yahşihan ilçesinde bulunan uygulama noktasında polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, otobüslerin takograf cihazları, sürücü belgeleri ve araç evrakları titizlikle incelendi. Ekipler, sürücülerin yasal dinlenme sürelerine uyup uymadıklarını ve araçların teknik yeterliliklerini kontrol ederken lastiklerin durumunu da gözden geçirdi. Denetimler sırasında, bir yolcu otobüsünün arka lastiklerinin yıpranmış olduğu tespit edildi. Bu sebeple sürücü S.D. ile firmaya para cezası kesildi. "En iyi örnek insan biz olmalıyız"

Ankara-Van seferini gerçekleştiren otobüs şoförü Mahmut Çele, denetimlerin önemine vurgu yaparak, "Bizler sevgi, özlem, hasret ve emanet taşıyoruz. En iyi örnek insan biz olmalıyız. Jandarma ve polis ekiplerine teşekkür ediyorum. Denetlemelerin olması bizler açısından olumlu, çünkü güvenliğimiz için önemli" dedi. "Uykusuzluk ve yorgunluk bu sektörün en kötü tarafı"

Ankara-Kırşehir hattında çalışan şoför Yücel Armağan, "Uykusuzluk ve yorgunluk bu sektörün en kötü tarafı. Gece gündüz yoldasın ne kadar dinleniyor olsan da otobüste dinlenilmiyor. İnsanlar dikkat edecek, bu işler aceleye gelmiyor. Ama yolcular bazen çok sabırsız oluyor. Bu sefer kaptanlar panik oluyor. Biraz sakin olmak gerekiyor" diye konuştu. "Bu sene denetimler daha sıkı"

Ankara-Tokat arasında sefer yapan otobüs şoförü Abdullah Karagöz ise denetimlerin güvenlik açısından güvenli olduğunu kaydederek, "Bu sene denetimler daha sıkı. Kontrol noktalarında sürekli durmak zorunda kalıyoruz, bu da her yere bir saat gecikmeli ulaşmamıza neden oluyor" şeklinde konuştu.

Karagöz, denetimlerin güvenlik açısından gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

12 Eylül’de 100 yıldız kayacak

2024-08-08 12:07 - Yaşam

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Adana’da drenaj kanalında sır ölüm: Genç adamın cansız bedeni bulundu

11:11 - Asayiş

Otobanda ters yönde son sürat böyle ilerledi... Kazanın teğet geçtiği anlar kamerada

11:15 - Asayiş

Karaman’da 6 bin 74 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

11:12 - Asayiş

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı: 2 yaralı

11:14 - Asayiş

Motosiklet ile otomobilin çarpıştı, 1 kişi yaralandı

11:11 - Asayiş

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel