?>

45 yıl sonra duygulandıran buluşma: Ali Öğretmen öğrencileriyle şenlikte buluştu

Poyrazlı köyünde 1978 yılında öğretmenlik yapan ali bölükbaşı, tam 45 yıl sonra öğrencileriyle köy şenliğinde bir araya geldi.

İnsan - 20 saat önce

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Poyrazlı köyünde 1978 yılında öğretmenlik yapan Ali Bölükbaşı, tam 45 yıl sonra öğrencileriyle köy şenliğinde bir araya geldi. Yıllar sonra gelen bu buluşma duygusal anlara sahne oldu.

1978 yılında Poyrazlı köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapan emekli öğretmen Ali Bölükbaşı, köyde düzenlenen şenliğe katılarak geçmişin izlerini sürdü. Şenlikte, yıllar önce 1. ve 2. sınıf öğrencileri olan Resul Karaaslan ve Metin Ayhan ile karşılaşan Ali öğretmen, kısa sohbetin ardından diğer eski öğrencileriyle de bir araya geldi.

Ali öğretmenin ilk öğrencilerinden biri olduğunu belirten Metin Ayhan, "Hocam ilk geldiğinde ilk öğrencilerden biri benim. Eğitimi sevme konusunda üzerimizde o kadar etkisi oldu" diyerek duygularını şu sözlerle dile getirdi: "İlkokuldan mezun olduktan sonra Devlet Parasız Okuluyla okuma imkanımız oldu, üniversiteyi bitirdik, kimimiz mühendis kimimiz iş insanı oldu. Hocamı hiç unutmadım. 45 yıl boyunca hep aklımdaydı, ismini hiç unutmadım. Buraya geldiğinde enteresan olan şey 45 yıl hiç görüşmeyişimize rağmen hocam beni hem ismen hem şeklen unutmadı beni tanıdı. İçimizde birbirimize karşı o kadar büyük bir sevgimiz vardı. 45 yıl boyunca hocam nerede, ne yapıyor diye düşündüm. Hiç görüşme imkanımız olmadı. Şimdi gerçekten çok mutlu olduk."

Ali öğretmeni görünce büyük mutluluk yaşadığını ifade eden eski öğrencilerden Resul Karaaslan ise şunları söyledi: "Ali Bey ile bizim tanışmamız rahmetli eşi akrabamızdı o şekilde tanıştık, sonradan öğretmenin olduğunu öğrendim. Çok mutlu oldum. Öğretmenimiz bize vatana millete hayırlı evlatlar olmamız öğütlerinde bulundurdu. Biz de ona göre çalıştık hocamızın bize verdiği öğütler sayesinde 1999 yılında da buradaki ilk şenliği hep birlikte birleşerek kurduk."

Ali Bölükbaşı, 1978 yılında Poyrazlı köyünde öğretmenliğe başladığını belirterek, eğitim hayatına dair şunları söyledi: "Eğitim enstitüsü mezunuyum. Burada iyi bir eğitim vererek En az 80 öğrencim fakülte bitirmiştir ve onlarla da her zaman gurur duyarım. Hep götürdüğüm büyük sınavlarda hiç fire vermezdik. Devlet Parasız Yatılı sınavları gibi. Şimdi hepsi birer meslek sahibi. En az 150-200 öğrencim öğretmen. Hepsi beni severlerdi. Yozgat merkezde de 20 yıl çalıştım en az 80 öğrencinin doktor. 1978 yılında buraya öğretmen olarak atandım. Bu mutlu günlerinde, 45 yıl sonra bu öğrencilerimle görüşmek onları tanımak için geldim. Onları gördüm mutlu oldum. Onlarla bu güzel günlerinde beraber olmaktan ayrı mutluluk ve gurur duydum. Burayı kendi köyüm gibi gördüm. Herkes beni çok sever ben de onları gerekli şekilde onları yetiştirdim. 45 yıl sonra öğrencilerimle buluştum görüştüm ayrı ayrı kucakladım, sevdim."

Ali öğretmen, şenlikte karşılaştığı öğrencileriyle tek tek sarılarak hasret giderdi. Etkinliğin sonunda öğrencileri, öğretmenlerine Çerkes dilinde sevgi sözleri söyleyerek alkışlarla teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derin, son yolculuğuna uğurlandı

2025-07-21 14:48 - Genel

Muğla’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

2025-07-20 17:40 - Asayiş

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran evlendi

2025-07-21 01:22 - Genel

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

İlgili Haberler

YKS çıkışında babasının çiçekle karşıladığı Çimen, "Kim Milyoner Olmak İster?"de 100 bin TL kazandı

01:01 - İnsan

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Malazgirt’te anıldı

21:54 - İnsan

Emniyet Müdürü Demir, yaralı polis memurunu ziyaret etti

20:46 - İnsan

Biri kazada, diğeri hastanede vefat eden çift yan yana toprağa verildi

19:29 - İnsan

Bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki genç memleketi Sakarya’da defnedildi

18:14 - İnsan

Günün Manşetleri

Uçağın kargo bölümüne verdiği evcil hayvanlarını teslim alınca çılgına döndü

15:45 - Asayiş

Uzmanlardan Yaz Sıcağında Beslenme Uyarısı

15:24 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları'nın Kıbrıs Etabı Tamamlandı

14:20 - Spor

İki arkadaş oyuncak alma hayaliyle su satıyor

14:10 - İnsan

Sanayicilerden Faiz İndirimi Kararına Tam Destek

13:39 - Ekonomi