?>

45 yıl sonra duygulandıran buluşma: Ali Öğretmen öğrencileriyle şenlikte buluştu

Poyrazlı köyünde 1978 yılında öğretmenlik yapan ali bölükbaşı, tam 45 yıl sonra öğrencileriyle köy şenliğinde bir araya geldi.

İnsan - 5 ay önce

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Poyrazlı köyünde 1978 yılında öğretmenlik yapan Ali Bölükbaşı, tam 45 yıl sonra öğrencileriyle köy şenliğinde bir araya geldi. Yıllar sonra gelen bu buluşma duygusal anlara sahne oldu.

1978 yılında Poyrazlı köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yapan emekli öğretmen Ali Bölükbaşı, köyde düzenlenen şenliğe katılarak geçmişin izlerini sürdü. Şenlikte, yıllar önce 1. ve 2. sınıf öğrencileri olan Resul Karaaslan ve Metin Ayhan ile karşılaşan Ali öğretmen, kısa sohbetin ardından diğer eski öğrencileriyle de bir araya geldi.

Ali öğretmenin ilk öğrencilerinden biri olduğunu belirten Metin Ayhan, "Hocam ilk geldiğinde ilk öğrencilerden biri benim. Eğitimi sevme konusunda üzerimizde o kadar etkisi oldu" diyerek duygularını şu sözlerle dile getirdi: "İlkokuldan mezun olduktan sonra Devlet Parasız Okuluyla okuma imkanımız oldu, üniversiteyi bitirdik, kimimiz mühendis kimimiz iş insanı oldu. Hocamı hiç unutmadım. 45 yıl boyunca hep aklımdaydı, ismini hiç unutmadım. Buraya geldiğinde enteresan olan şey 45 yıl hiç görüşmeyişimize rağmen hocam beni hem ismen hem şeklen unutmadı beni tanıdı. İçimizde birbirimize karşı o kadar büyük bir sevgimiz vardı. 45 yıl boyunca hocam nerede, ne yapıyor diye düşündüm. Hiç görüşme imkanımız olmadı. Şimdi gerçekten çok mutlu olduk."

Ali öğretmeni görünce büyük mutluluk yaşadığını ifade eden eski öğrencilerden Resul Karaaslan ise şunları söyledi: "Ali Bey ile bizim tanışmamız rahmetli eşi akrabamızdı o şekilde tanıştık, sonradan öğretmenin olduğunu öğrendim. Çok mutlu oldum. Öğretmenimiz bize vatana millete hayırlı evlatlar olmamız öğütlerinde bulundurdu. Biz de ona göre çalıştık hocamızın bize verdiği öğütler sayesinde 1999 yılında da buradaki ilk şenliği hep birlikte birleşerek kurduk."

Ali Bölükbaşı, 1978 yılında Poyrazlı köyünde öğretmenliğe başladığını belirterek, eğitim hayatına dair şunları söyledi: "Eğitim enstitüsü mezunuyum. Burada iyi bir eğitim vererek En az 80 öğrencim fakülte bitirmiştir ve onlarla da her zaman gurur duyarım. Hep götürdüğüm büyük sınavlarda hiç fire vermezdik. Devlet Parasız Yatılı sınavları gibi. Şimdi hepsi birer meslek sahibi. En az 150-200 öğrencim öğretmen. Hepsi beni severlerdi. Yozgat merkezde de 20 yıl çalıştım en az 80 öğrencinin doktor. 1978 yılında buraya öğretmen olarak atandım. Bu mutlu günlerinde, 45 yıl sonra bu öğrencilerimle görüşmek onları tanımak için geldim. Onları gördüm mutlu oldum. Onlarla bu güzel günlerinde beraber olmaktan ayrı mutluluk ve gurur duydum. Burayı kendi köyüm gibi gördüm. Herkes beni çok sever ben de onları gerekli şekilde onları yetiştirdim. 45 yıl sonra öğrencilerimle buluştum görüştüm ayrı ayrı kucakladım, sevdim."

Ali öğretmen, şenlikte karşılaştığı öğrencileriyle tek tek sarılarak hasret giderdi. Etkinliğin sonunda öğrencileri, öğretmenlerine Çerkes dilinde sevgi sözleri söyleyerek alkışlarla teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

İlgili Haberler

Gören bir daha baktı

19:29 - İnsan

Türkeli’de okullarda rekor kan bağışı: 3 günde 253 ünite kan toplandı

19:53 - İnsan

’Ege’nin Enleri’ne Kütahya damgası

18:48 - İnsan

Elazığ TSO Başkanı Alan, eğitim ve rehabilitasyon merkezleriyle bir araya geldi

17:52 - İnsan

Bilecik’te otopark ücretlerine zam geldi

17:51 - İnsan

Günün Manşetleri

Menteşe’de sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

15:41 - İnsan

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş