?>

5.2 büyüklüğündeki depremde korku dolu anlar

DEPREME KURSTA YAKALANAN ÖĞRENCİLER BÜYÜK KORKU YAŞARKEN, GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN CANLARINI HİÇE SAYARAK ÖĞRENCİLERİNİ KURTARMAK İÇİN MÜCADELE ETMELERİ İSE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI.

Genel - 4 ay önce

Van’da 4 Nisan sabahı meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depreme kursta yakalanan öğrenciler büyük korku yaşarken, görevli öğretmenlerin canlarını hiçe sayarak öğrencilerini kurtarmak için mücadele etmeleri ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Tuşba ilçesi merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden olmuştu. Erciş ilçesindeki özel bir kursta sabah saatlerinde depreme yakalanan öğrenciler ise büyük korku yaşadı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, öğretmenler soğukkanlılık göstererek öğrencilerini güvenli alana yönlendiriyor. Deprem anında öğretmenlerin düşündüğü tek şey onlara emanet edilen canları kurtarmak için verdikleri mücadele ise büyük takdir topladı.

Kurs öğretmenlerinden Melike Çelik, "Yaşamış olduğumuz korku, telaş ve kaygıyla beraber aslında soğukkanlılığın ve olay yönetiminin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha fark ettik. O esnada aslında düşündüğümüz tek şey yukarıdaki canlardı. Çünkü onlar önce Allah’a sonra bizlere emanet. Biz olay esnasında depremi hissettik. İlk önce ne olduğuna anlam veremedik. Anlam verdikten sonra aklımıza ilk gelen şey öğrencilerimiz oldu. Durumu yönetebilmek adına kendimizi koruma altına almayı bir an olsun düşünmedik. Çünkü bize emanet canlar vardı, onları korumamız gerekiyordu. Biz de üstümüze düşeni yaptık. Burada aile olmanın önemini de tekrar hatırlatmak istiyorum. Biz burada bir aile olduk, depremde bunu hissettim. Çünkü kendimizi dışarı atıp kendi ailelerimizi aramak yerine ilk önce öğrencilerimizi sonra da meslektaşlarımızla birbirimize kenetlendik. Hepimize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun" dedi.

Kurs öğretmenlerinde Dilek Aydemir ise yaşanan depremden kaynaklı öğrencilerin büyük korku yaşadığını belirterek, "Açıkçası bir öğretmen olarak korkumuzdan önce öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak zorundaydık. Bundan dolayı öğrencilerimizin üst katta kontrolünü sağlamak amacıyla en üst kata çıktık. Öğrencilerimizi ilk önce güvenli alana göndermeye çalıştık ve şunun farkına vardık. Gerçekten okul demek sadece öğrenci-öğretmen ilişkisi değil. Gerçekten bir aile olmayı da hedefliyor. Bu şekilde öğrencilerimizle beraber kurduğumuz bağı sergilemiş olduk. Kurs ailesi olarak üstümüze düşen görevlerin hepsini yerine getirdik" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

OMÜ’de "Ustalara Saygı Anadolu Rock Konseri"

2026-04-03 14:48 - Magazin

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

32 sanatçı, sokak hayvanları için tek bir şarkıda buluştu

2026-04-04 16:04 - Magazin

İlgili Haberler

Hutbeyi en güzel okumak için yarıştılar

19:20 - Genel

İstanbul’da fırtına etkili oldu, ağaçlar devrildi

18:54 - Genel

Kırıkkale’nin ilk modern gasilhanesi hizmete açıldı

18:46 - Genel

Kayseri Devlet Hastanesi hekimlerine eğitim

17:22 - Genel

Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazillili vatandaşları yaz konserinde buluşturdu

17:15 - Genel

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan