?>

50 yaşında aldığı ilk bisikletiyle Türkiye yollarına düştü

ÇANAKKALE’DEN ARDAHAN’A PEDAL ÇEVİREN 67 YAŞINDAKİ ARTVİNLİ KAZİM UZUN, YILLAR ÖNCE AYRILDIĞI MEMLEKETİNDE EŞİNİN SÜRPRİZİYLE KARŞILANDI. 50 YAŞINA KADAR HİÇ BİSİKLETİ OLMAYAN UZUN, "DOYDUĞUM KENTTEN DOĞDUĞUM TOPRAKLARA DEMİR ATIM’LA PEDAL ÇEVİRİYORUM" DEDİ.

İnsan - 2 saat önce

Çanakkale’den Ardahan’a pedal çeviren 67 yaşındaki Artvinli Kazim Uzun, yıllar önce ayrıldığı memleketinde eşinin sürpriziyle karşılandı. 50 yaşına kadar hiç bisikleti olmayan Uzun, "Doyduğum kentten doğduğum topraklara Demir Atım’la pedal çeviriyorum" dedi.

Çanakkale Bisiklet Platformu üyesi iki arkadaş, Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin daveti üzerine katılacakları Ardahan Bisiklet Festivali için pedal çevirmeye başladı. Çanakkale’den Samsun’a otobüsle gelen Mümin İmer ve Kazim Uzun, buradan bisikletleriyle yola çıkarak Karadeniz sahili boyunca Artvin’e ulaştı.

67 yaşındaki Kazim Uzun, hayatında ilk bisikletine 50 yaşında sahip oldu. O günden sonra bisikleti yaşamının bir parçası haline getirdi. "Doyduğum kentten doğduğum topraklara Demir Atım’la" adını verdiği yolculukla yıllar sonra memleketi Artvin’e pedal çevirdi.

Uzun’un Artvin’e ulaşmasıyla birlikte duygusal anlar da yaşandı. Eşi Güler Uzun ve yakınları tarafından hazırlanan sürpriz karşılamada, akordiyon eşliğinde Atabarı oynandı. Ailesi ve dostlarıyla bir araya gelen Uzun, yıllar sonra memleketine farklı bir hikâyeyle dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsü Mümin İmer, yaklaşık 600 kilometrelik yolu geride bıraktıklarını belirterek "Çanakkale’den Samsun’a otobüsle geldik. Samsun’dan sonra bisikletlerimizle yola çıktık. Bugün altıncı günümüz. Samsun, Giresun, Trabzon, Rize ve Arhavi güzergahından Artvin’e ulaştık. Hedefimiz Şavşat üzerinden Ardahan’a varmak. Karadeniz’in güzelliklerine hayran kaldık. Özellikle Hopa’dan sonra Cankurtaran Geçidi’ni aşınca bambaşka bir doğayla karşılaştık." dedi.

50 yaşından sonra bisikletle tanıştığını anlatan Kazim Uzun ise "Artvinliyim. Bu benim için sadece bir bisiklet turu değil, aynı zamanda memleketime dönüş hikâyesi. 50 yaşıma kadar hiç bisikletim olmadı. İlk bisikletimi aldıktan sonra bu tutku başladı. Bugün ‘Demir Atım’ dediğim bisikletimle yolları aşıyorum. İyi ki başlamışım. Karadeniz boyunca çok güzel yerler gördük. Zorlukları oluyor ama doğası ve insanı her şeye değiyor. İnsanların daha fazla bisiklet kullanmasını ve şehirlerde bisikletli ulaşıma önem verilmesini istiyorum. Eşimin ve bazı yakınlarımın geleceğini tahmin ediyordum ama böyle bir karşılama beklemiyordum. Kuzenlerim, torunlarım ve dostlarım burada beni karşıladı. Çok duygulandım, anlatmakta zorlanıyorum" dedi.

Eşi Güler Uzun ise yıllar sonra memlekette farklı bir heyecan yaşadıklarını belirterek "Kazim’in bu yolculuğunu güzel bir anıya dönüştürmek istedik. Ailemizle birlikte küçük bir sürpriz hazırladık. 1982 yılında Artvin’de evlendik, 45 yıllık evliyiz. İki kızımız ve üç torunumuz var. Dün geceden beri heyecandan uyuyamadım. Onu böyle karşılamak bizim için de çok özel oldu" diye konuştu.

Kazim Uzun ve yol arkadaşı Mümin İmer, Artvin’in ardından Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşarak bisiklet festivaline katılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

Nazilli’de incir işletmesi çalışanları yeni sezon öncesi eğlendi

2026-07-01 14:11 - Magazin

İlgili Haberler

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Canik’te camiye gelen hediyeyi alıyor

14:47 - İnsan

Yılmaz, şampiyonları ağırladı

14:18 - İnsan

Söke Arama Kurtarma Derneği’ne jeneratör bağışı

14:15 - İnsan

Gediz’de festival heyecanı

14:06 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş

"Otizmde erken tanı çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor"

13:18 - Sağlık

Çocuğunu Kurtarmak İsteyen Babanın Cesedi Bulundu

13:03 - Asayiş

Öldürdükleri kişi için başsağlığı dilediler

12:44 - Asayiş

Ücretsiz İngilizce ve Almanca Konuşma Kulübü açıldı

12:04 - Eğitim