?>

528 yıllık vakıf yeniden sünnet hizmeti verdi

Sultan ıı. Beyazid tarafından 1496 yılında kurulan vakıf geleneği tokat vakıflar bölge müdürlüğü tarafından 528 yıl sonra yeniden hayat buldu.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Sultan II. Beyazid tarafından 1496 yılında kurulan ve toplu sünnet hizmeti veren vakıf, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 528 yıl sonra yeniden hizmet verdi.

Amasya’da Sultan II. Beyazid tarafından 1496 yılında kurulan "Çocukları Sünnet Ettiren Vakfı"nın vakfiyesi, 528 yıl sonra Tokat’ta yeniden hizmet verdi. Vakfın, "Sünnet edilmesi lazım gelenler sünnet edile. Sünnet edilmesi gereken çocuğa münasip güzel elbise verile" hayır şartı gereği, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmetlerinden faydalanan 23 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlendi. Gülbahar Hatun İmaretinde sünnet yemeği yiyen çocuklar, il protokolü tarafından tahsis edilen makam araçlarıyla şehir turu yaptı. Konvoya, Tokatlı motor severler de eşlik etti. Polis eşliğinde yapılan araç korteji, Tokat Mevlevihane Vakıf Eserleri Müzesine ulaştı. Burada müzeyi gezen çocuklar, daha sonra palyaçolar eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Sünnet töreninin devamında düzenlenen mevlit programına Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır İşleri Daire Başkanı Taner Karadayı, Tokat vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, il protokolü ve sünnet düğünü yapılan çocukların aileleri katıldı. Programda sünnet olan çocuklara bisiklet, çeşitli hediyeler ve altın takdim edildi. Etkinlik, çocukların Hacivat-Karagöz oyunu izlemesiyle sona erdi.

“Ecdadımız toplumun ihtiyaçlarını önemsemiş”

Vakıf geleneği hakkında bilgiler veren Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan; “528 yıl önce 1496 tarihinde kurulmuş olan çocukları sünnet ettiren vakfın vakfiyesinde çocuklardan sünnet edilmesi lazım gelenler sünnet edile, sünnet edilmesi gereken çocuğa münasip, güzel elbiseler verile hayır şartı gereği bu vakıf geleneğini devam ettirmek için bölge müdürlüğümüz hizmetlerinden faydalanan ailelerimizden toplamda 23 çocuğumuza bu toplu sünnet şölenini yapmaktayız. Vakıflar ve sundukları hizmetler bize gösteriyor ki hem Selçuklular hem de Osmanlı Devleti yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını önemsemiş, çözüm bulmaya çalışmışlardır. Böylece sosyal hayatta yardımlaşma ve dayanışmanın öncüleri olmuşlardır. Bizler de Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bize miras kalan bu vakıfları ve vakıf eserlerini yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır işleri Daire Başkanı Taner Karadayı ise “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak kuruluşumuzun 100’üncü yılında bazı yeni hayır şartlarıyla 81 ilde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Sünnet organizasyonunda bugün burada 23 çocuğumuzun sünneti yaptırılmış ve kendilerini gördüğümüz gibi hediyeler takdim edilmekte. Sünnet şöleni yapılmaktadır. Ben tekrar Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ve bölge müdürlüğümüzde bu işlere ve bu organizasyona emek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Genel müdürümüzün, sayın Sinan Aksu’nun selamlarını arkadaşlarımıza iletiyorum” dedi.

Sünnet törenine katılan çocuklar ve aileleri de emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Tarihi meydan "beyaz gelinliğini" giydi

22:37 - Kültür Sanat

Aydın Büyükşehir Belediyesi minik öğrencileri tiyatro ile buluşturdu

17:03 - Kültür Sanat

Yunusemre Belediyesinden kitap bağış kampanyası

15:28 - Kültür Sanat

Şehit yakınları ve gaziler için "Ay Yıldız" korosu kuruldu

14:55 - Kültür Sanat

Zeugma Mozaik Müzesi 2025’te ziyaretçi rekoru kırdı

14:40 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan