?>

529 yıllık sünnet geleneği Karaman’da yaşatıldı

Karaman'da konya vakıflar bölge müdürlüğü tarafından 529 yıl önce sultan ıı. Beyazıt'ın başlattığı sünnet geleneği bu yıl da sürdürüldü. Sünnet edilen 25 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Genel - 5 saat önce

Karaman’da Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 529 yıl önce Sultan II. Beyazıt’ın başlattığı sünnet geleneği bu yıl da sürdürüldü. Sünnet edilen 25 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Sultan II. Beyazıt, 1496 yılında Amasya’da kurduğu vakfın hayır şartlarından biri olarak çocukları sünnet ettirmeyi belirlemesi dolayısıyla Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sünnet töreni gerçekleştirildi. Program çerçevesinde sünnet olan çocuklar, aileleriyle birlikte ilk olarak Aktekke Camisi’ne geldi. Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin de katıldığı konvoy oluşturuldu ve Vali Çiçekli’nin TOGG marka makam aracına sünnet olan çocukları bindirdi. Aktekke Camisi’nin önünden başlayan konvoy Karaman Polisevi’nde sona erdi. Polisevi’nde mevlit okutulurken, davetlilere yemek ikram edildi.

"Allah hayırlarını kabul etsin"

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, burada yaptığı konuşmada, "Allah hayırlarını kabul etsin. Vakıf sahiplerine hayır ve şifa olsun. Kardeşlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Bu kültürü yaşatmaya ve gelecek nesiller taşımaya devam ediyoruz"

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç da, "Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün himayelerinde bu kültürü yaşatmaya ve gelecek nesiller taşımaya devam ediyoruz. Bu güzel günün hem çocuklarımız hem de aileleri için unutulmaz hatıralarla dolu olmasını temenni ediyor bu güzel sünnet törenimizin gerçekleşmesinde emeği geçen sayın valimize, sağlık personellerine, tüm mesai arkadaşlarıma ve misafirlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Program sonunda sünnet olan çocuklara protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ile eşi Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Tunceli’de temmuz ayında kar ve dolu sürprizi

2025-07-05 13:10 - Gündem

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

İlgili Haberler

Şehit Babası Yahya Yiğit: "Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz"

17:05 - Genel

Bandırma’dan LGS’de büyük başarı

17:03 - Genel

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

Doğadan kurtarıldı, ölüme gönderildi

14:37 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrak çağrısına İstanbul’dan yanıt

14:35 - Genel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan