?>

529 yıllık sünnet geleneği Karaman’da yaşatıldı

Karaman'da konya vakıflar bölge müdürlüğü tarafından 529 yıl önce sultan ıı. Beyazıt'ın başlattığı sünnet geleneği bu yıl da sürdürüldü. Sünnet edilen 25 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Genel - 2 ay önce

Karaman’da Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 529 yıl önce Sultan II. Beyazıt’ın başlattığı sünnet geleneği bu yıl da sürdürüldü. Sünnet edilen 25 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Sultan II. Beyazıt, 1496 yılında Amasya’da kurduğu vakfın hayır şartlarından biri olarak çocukları sünnet ettirmeyi belirlemesi dolayısıyla Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sünnet töreni gerçekleştirildi. Program çerçevesinde sünnet olan çocuklar, aileleriyle birlikte ilk olarak Aktekke Camisi’ne geldi. Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin de katıldığı konvoy oluşturuldu ve Vali Çiçekli’nin TOGG marka makam aracına sünnet olan çocukları bindirdi. Aktekke Camisi’nin önünden başlayan konvoy Karaman Polisevi’nde sona erdi. Polisevi’nde mevlit okutulurken, davetlilere yemek ikram edildi.

"Allah hayırlarını kabul etsin"

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, burada yaptığı konuşmada, "Allah hayırlarını kabul etsin. Vakıf sahiplerine hayır ve şifa olsun. Kardeşlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Bu kültürü yaşatmaya ve gelecek nesiller taşımaya devam ediyoruz"

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç da, "Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün himayelerinde bu kültürü yaşatmaya ve gelecek nesiller taşımaya devam ediyoruz. Bu güzel günün hem çocuklarımız hem de aileleri için unutulmaz hatıralarla dolu olmasını temenni ediyor bu güzel sünnet törenimizin gerçekleşmesinde emeği geçen sayın valimize, sağlık personellerine, tüm mesai arkadaşlarıma ve misafirlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Program sonunda sünnet olan çocuklara protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ile eşi Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Saygılı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Vali Çiçek: "Kayseri’de evden hırsızlıkta yüzde 61’lik bir azalma var"

20:35 - Genel

Ankara’da İtfaiye Meydanı’nda yıkım hazırlığı: Esnaftan mağduriyet iddiası

20:14 - Genel

Kuşadası Vav Otel çalışanları alacaklarının verilmediği gerekçesiyle eylem başlattı

18:04 - Genel

Niğde’de tek yön projesi başladı

16:36 - Genel

Edirne Otogarı’nda ilginç anlar: Eşek bu kez otobüs şoförünün yastığını çaldı

16:32 - Genel

Günün Manşetleri

Organik "kütük balı" hasadı başladı

10:21 - Ekonomi

Depremzede Babaya Yeni Ev

10:10 - İnsan

Zehirli istilacı tür yok olmaya başladı

10:07 - Gündem

Kibrit çöpünden yaptıkları maket ev alev aldı

10:04 - Asayiş

Samsun’da kayıp Alzheimer hastası sağ olarak bulundu

16:13 - Asayiş