?>

60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar

Tekirdağ kapaklı ilçesinde yaklaşık 60 yıldır ayakkabı tamiri yapan 77 yaşındaki mehmet demiryürek, işini çok sevdiğini söyleyerek, “allah sağlık verdiği sürece işimi yapacağım” dedi.

İnsan - 9 ay önce

Tekirdağ Kapaklı ilçesinde yaklaşık 60 yıldır ayakkabı tamiri yapan 77 yaşındaki Mehmet Demiryürek, işini çok sevdiğini söyleyerek, “Allah sağlık verdiği sürece işimi yapacağım” dedi.

Tekirdağ Kapaklı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Pınar Bulvarı üzerindeki bir kahvenin içerisinde bulunan küçük bir odada yıllardır ayakkabı tamiri yapan Mehmet Demiryürek, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin arasında bulunan ayakkabı tamirciliğini çok sevdiğini her fırsatta dile getiriyor. 77 Yaşındaki Demiryürek, 60 yıldır ayakkabı tamirciliği ile uğraştığını ifade etti. “Bu iş severek yapılmalıdır”

Gençlerden ayakkabı tamirciliği işine rağbet olmadığını söyleyen Usta Mehmet Demiryürek, “60 senedir bu işi yapıyorum. Yaşım 77, askerden sonra da bu işin içine girdim. İşlerimiz çok güzel gidiyor. Bu meslek her zaman geçerli olan bir meslektir. Ayakkabı tamirciliğini yapan insanlar, bu işi severek yapmalıdır. Ama gençlerden bu işe herhangi bir talep yoktur. Şartlar demek ki el vermiyor ve bu sebepten dolayı bir iş tercih edilmiyor. Bu işi seviyorum ve bu yüzden de yıllardır bu işi yapıyorum çünkü sevmeyen kişi bunu yapamaz. Yaşı 77 olan bir insan bu işi yapabilir mi? Ama sevdiğim için hiç sıkılmadan yapıyorum” ifadelerini kullandı. “Pazar günü de çalışıyorum”

Yaşına göre çok fazla çalıştığını söyleyen Demiryürek, “Buradaki hemen hemen bütün müşterilerim benden memnundur. Yaşıma göre çok fazla çalışıyorum. Hafta içi ve cumartesi günü sabah saat 08.00’dan akşam 18.30’a kadar pazar günü ise 12.00’a kadar çalışıyorum. Bazen işler yetişmiyor. Bu yüzden pazar günü de çalışıyorum. Ben Sivaslıyım ve benim Sivas’ta çalışan 3 tane çırağım var. Onlar Sivas’ın popüler esnafı oldular. Sivas’ta tabi ki çalışanlarım vardı ama burada yok” diye konuştu. “Mesleğimi bırakmayı hiç düşünmedim”

Ömrünün yettiği kadar mesleğini yapacağını söyleyen Demiryürek, “Mesleği bırakmayı hiç düşünmedim. Benim dönemimde askerden sonra yapabileceğim çok popüler işler vardı ama ben bu işi tercih ettim ve hala severek yapıyorum. Oğlum bu işe bir türlü ısınamadı. İşimin benden oğluma geçmesini isterdim ama maalesef oğlum fabrikada çalışmayı tercih etti. Günde en az 50 tane insanla muhatap oluyorum ve Allah sağlık verdiği sürece de işimi yapacağım” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Vali Yardımcıları ve Sivaslı Kaymakamı onuruna veda programı düzenlendi

14:11 - İnsan

Sokak sokak dolaşıp bebek arabasına yüklediği salamura yaprakları satıyor

14:07 - İnsan

Gaziantep’te kırsaldaki çocukların yüzü ‘Köy Konserleri’ ile güldü

14:00 - İnsan

Çaycuma’nın tarihsel hazinesi için süreç başladı

13:33 - İnsan

Köpeğin dronla imtihanı

13:26 - İnsan

Günün Manşetleri

İran Dini Lideri Hamaney'den ABD'ye Sert Uyarı

14:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail Gerilimi Yorumu

14:11 - Gündem

Kesinleşmiş 22 yıl cezayla aranan hükümlü yakalandı

12:20 - Asayiş

Kadınların ürettiği ürünler Türkiye’ye açılıyor

12:14 - Ekonomi

Üniversite Sınavı Öncesi Ebeveynlere Kritik Uyarılar

10:50 - Sağlık