?>

8 Mart’a özel eğitim ve sergi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerle kadın haklarına dikkat çekerken sanatseverleri de özel bir sergiyle buluşturdu.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerle kadın haklarına dikkat çekerken sanatseverleri de özel bir sergiyle buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Aristoteles Felsefe Derneği ve Tazelenme Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi 5-6 Mart tarihlerinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Seminer Salonunda yapıldı. Kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmayı ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan eğitime yaklaşık yüz kadın katıldı.

Eğitim programı; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Muğla Şube Başkanı Leyla Ural, Aristoteles Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. H. Nur Beyaz Erkızan ve Tazelenme Üniversitesi Kurucu Başkanı Muammer Tuna’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

İki gün süren eğitimlerde alanında uzman akademisyenler ve konuşmacılar kadın haklarını farklı başlıklar altında ele aldı. Program kapsamında Prof. Dr. H. Nur Beyaz Erkızan ‘Kadının İnsan Hakları ve İnsan Hakları’, Prof. Dr. Müesser Özcan ‘Kadının Bedeni ve Onu Kontrol Hakkı’, Dr. Berna Şimşek ‘Kadının Konuşma ve Politik Katılım Hakkı’, Dr. Öğretim Üyesi Berkan Hamdemir ‘Aile Hukuku’ konularında sunum yaptı.

Eğitimin ikinci gününde ise Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hülya Muratlı ‘Cinsiyetlenen Kurumlar: Kamu Yönetiminde Görünmez Kurallar’, Doç. Dr. Serkan Dirlik ‘Girişimcilik ve Cinsiyet’, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Açık Turğuter ‘Bilimsel Alanda Kadınlar ve Bilimin Demokratikleşmesi’, Dr. Berna Şimşek ‘Kadının Çalışma Hakkı’ ve Prof. Dr. H. Nur Beyaz Erkızan ‘Kadının Eğitim Hakkı’ başlıklarında katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Eğitimler, değerlendirme sunumu ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.

‘An’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi, sanatseverleri de özel bir sergiyle buluşturdu. Ressam Fatih Sungurtekin’in ‘An’ adlı kişisel resim sergisi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Alt Fuaye Sergi Alanında açıldı.

Başkan Aras: "Kadınların eşit, özgür ve güçlü olduğu bir toplum için çalışıyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada kadın hakları ve toplumsal eşitliğin önemine vurgu yaptı.

Başkan Aras, ^"Kadınların yaşamın her alanında eşit, özgür ve güçlü bir şekilde var olabildiği bir toplum için çalışıyoruz. Eğitimden sanata, istihdamdan sosyal yaşama kadar birçok alanda kadınların yanında olmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle hem kadın haklarına dikkat çekmeyi hem de toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Kadınların emeği, mücadelesi ve katkılarıyla daha adil ve daha güçlü bir toplum inşa edeceğimize inanıyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: "Kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele, Türkiye ve Yunanistan’ın somut iş birliği geliştirdiği önemli alanlardan biridir"

12:51 - Kültür Sanat

Boyabat’ta miniklerden bilim şöleni

12:48 - Kültür Sanat

63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali heyecanı 24-31 Ekim’de

12:49 - Kültür Sanat

Han’da emek ve sanat bu sergide buluştu

12:43 - Kültür Sanat

Muğla’dan Kos’ta düzenlenen ‘İki yaka dostluk’ festivaline katılım

12:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem