?>

9 yaşındaki kız çocuğu güneş panelinde yandı...1,5 ay yoğun bakımda kaldı

Güneş paneliyle oyun oynamak isteyen kız çocuğu yandı!

Sağlık - 1 yıl önce

Bursa’da güneş panelinin kırılmasıyla üzerine dökülen sıcak su sonucu vücudunda derin yanıklar oluşan 9 yaşındaki kız çocuğu, Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde yürütülen üç aylık tedavi sonucu sağlığına kavuştu. Çocukları hayati tehlike kaydıyla hastaneye yatan ve 1,5 ay yoğun bakımda kalan aile fertleri, "Bu acıyı başka çocuklar ve aileleri yaşamasın" dediler

Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen olayda 9 yaşındaki kız çocuğu, kardeşi ile birlikte evin çatısı bulunan güneş panelinde oyun oynadığı sırada panel camlarının kırılması sonucu üzerine dökülen sıcak suyla yandı. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edilen ve durumu ciddi olan kız, hemen yoğun bakıma alındı. 45 gün kadar yoğun bakımda kalan minik hasta, günden güne iyiye gitmesi ile üç aylık tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.

Hastanın tedavisini yürüten Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı, çocuk yanıklarında birçok etkenin olabileceğine dikkat çekti. Son dönemlerde artan sıklıkta güneş paneli yanığını da gördüklerini dile getiren Op. Dr. Dayı, “Güneş panellerinin bir oyun alanı gibi kullanılması çocuğun yanmasını oldukça kolaylaştırıyor. Bu durum bu tarz vakaları da arttırmaktadır. Bu yanıklar oldukça ciddi yanıklardır. Gelen hastalarımız hep yoğun bakıma alınmakta ve yoğun bakım süreci de baya bir sancılı geçmektedir. Gelen hastalarımız, sağlıkla taburcu olabildi ama tabii ki izler, kalıcı büzüşmeler gibi sonuçları da olan bir durumla karşılaşmaktayız” dedi.

Aileler dikkatli olmalı

Bu tarz çocuk yanık vakalarında artışların olmaması ve üzücü durumların yaşanmaması adına ailelere büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizen Op. Dr. Dayı, “Ailelerin, çocuklarının oyun alanlarını dikkatlice tanımlamaları gerekmektedir. Ailelerimizden, çocukların güneş panelinde kaymalarını, o çevrede oyun oynamalarını veya güneş panelinde olan suya kolaylıkla ulaşabilmelerini önlemelerini istiyorum ve bekliyorum. Hem aileler hem çocuklar hem de bizler üzülmeyelim. Burada son muayenesini yaptığımız hastamız şükürler olsun taburcu olabildi. Gerekli bazı giysilerini giyiyor ve gerekli kremlerini kullanıyor. Gerekli fizik tedaviler önerildi ancak tabii ki yine bir yaranın iyileşmesi açısından bir süreç devam ediyor. Yani yanık olduğu gibi veya hastaneden çıktığı gibi bitmiyor, hayatına getirdiği bazı ek yükler oluyor” şeklinde konuştu.

“Büyük acı hissettik”

Yaşadıkları üzücü durumu anlatan baba ise, “Köyde çatıda bulunan güneş panelinin üzerinden kaymak istemişler. Kardeşi kayabilmiş ama ablası kayamamış ve cam kırılmış. İster istemez sıcak su üzerine boşandı. Hemen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne gittik. Oradan da Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk ettiler. Yanık merkezine geldikten hemen sonra kızım solunum cihazına bağlandı. Durumu ciddiyetini koruyordu. Aşağı yukarı 40 - 45 gün kadar falan kaldı. Ondan sonra bir 40 - 45 gün kadar da normal serviste kaldı. Şu anda taburcu olduk” ifadelerini kullandı.

Bir baba olarak yaşadıkları durumdan büyük bir acı hissettiklerini belirten Yiğit, başkalarının bu acıyı çekmemesi için çocuklarını uyarmaları ve oyun alanlarının dışına çıkmaması için ikaz etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Marmaris'te Üniversite Öğrencilerine 5 Yıldızlı Yurt

2024-08-23 15:10 - Eğitim

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

Mehmet Çakar, Dalaman Vergi Dairesi Müdürü Oldu

2024-08-21 19:28 - Gündem

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

Vali Eldivan’dan sağlık çalışanlarına yeni yıl ziyareti

09:38 - Sağlık

Vali Aydoğdu’dan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne ziyaret

08:56 - Sağlık

Vali Aydoğdu’dan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yılbaşı ziyareti

08:31 - Sağlık

Vali Aydoğdu yeni yıla hastanede girdi

08:21 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu, İstanbul’da yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti

01:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan