?>

Akyakada Deniz Çekilmesi

Dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nde deniz suyunun çekilmesinin deprem ile ilgisinin olmadığı açıklandı. Yörede balıkçılık yapan vatandaşlar ve Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, deniz suyu çekilmesinin Aralık-Ocak aylarında olduğunu söylerken, fırtına ve poyrazlı havalarda deniz suyunun çekilmesinin normal olduğunu, bu çekilmeleri depreme bağlamanın yanlış olduğunu söylediler.

Asayiş - 8 yıl önce

Akyaka’da balıkçılık yapan Oğuzhan Yenigün, “Bu çekilmeler her sene olur. Normal deniz gel-gitleri. Bu normal. Depremlerle hiçbir şekilde alakası yoktur. Normal bir çekilme. Zaman gelir daha fazla çekilir. Bunlar normal olaylar” dedi.

Akyaka’da Balıkçılık yapan Salih Çeti isimli vatandaş ise, “Bu normal denizde med-cezir dediğimiz bir olay. Her yıl alan bir şey. Hangi aylarda olur derseniz, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart’a kadar gel-gitler olur. Rüzgarın daha çok yön değiştirmesinden med-cezir olayları bildiğimiz bir şey. Deniz seviyesinin 1 metreye ve 45 santime kadar çekilmeler olur. Bunun deprem ile bir alakası yoktur. Med cezir olayıdır bu tamamen doğaldır” diye konuştu.

Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, denizdeki çekilmelerin doğal olaylardan kaynaklandığını açıklarken, “Bunun deprem ile ilgisi yoktur. Kışın zemheri dediğimiz aylarda olan çekilmedir. Kışın med cezir olayları gelgit olaylarıdır. Herhangi bir deprem ile alakası yoktur. Yıllardır olan bir olaydır. Aralık ve Ocak aylarında olur. Bir de fırtına poyraz olacağı zaman olur. Yağmurlu havalarda deniz tekrar gelir, fırtına poyraz durumlarında çekilir” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ortaca İyi Partiye Hasan Kaya Atandı

2017-12-21 22:00 - Siyaset

Kripto Para Bitcoin Eğitim Sektöründe De Kabul Gördü

2017-12-23 13:30 - Ekonomi

Fethiye Ak Partide Kadir Sarıhan Güven Tazeledi

2017-12-24 20:30 - Siyaset

Dalaman İyi Partiye Bayram Altın Atandı

2017-12-21 22:00 - Siyaset

Chpde Alban Tekrar Seçildi

2017-12-25 00:00 - Siyaset

Ortaca Chp Kadın Kollarında Zuhal Arslan Dönemi

2017-12-21 22:00 - Siyaset

Şampiyon Sporculardan Başkan Kocadona Ziyaret

2017-12-23 14:30 - Spor

Gran Fondo Nisan Ayında Marmariste Gerçekleşecek

2017-12-26 15:30 - Spor

Köyceğizde Kürek Milli Takım Seçme Yarışları

2017-12-26 18:00 - Spor

Büyükşehirden Ulaya Fifa Standartlarında Spor Tesisi

2017-12-26 15:30 - Spor

İlgili Haberler

Karabük’teki orman yangınlarında 40 ev alevlere teslim oldu

23:55 - Asayiş

Antalya’da ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 5’i turist 7 yaralı

23:18 - Asayiş

Eskişehir’deki orman yangınında 2 Denizlili ormancı şehit oldu

23:22 - Asayiş

Edirne’ye şehit ateşi düştü

23:12 - Asayiş

Tekne faciası son anda önlendi: 3 kişiyi boğulmaktan sahil güvenlik kurtardı

23:15 - Asayiş

Günün Manşetleri

Engelli Vatandaşın Askerlik Hayali Gerçekleşti

14:40 - Asayiş

Annesini Bıçaklayan Genç Kız Tutuklandı

14:23 - Asayiş

Ukrayna-Rusya Görüşmelerinde Yeni Tur

13:58 - Siyaset

Dikkatsizlik tır kazalarını arttırıyor

13:55 - Genel

Türk pilot Onur Müldür, dünya sahnesine çıkıyor

13:38 - Spor