?>

Aylan Bebeğin Öldüğü Sahil Sessizliğe Büründü

Geçtiğimiz yıl yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına ailesi ile birlikte geçerken teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Aylan bebeğin ölümünün ardından bir yıl geçti. Aylan’ın cansız bedeninin kıyıya vurduğu sahil ise sessizliğe büründü.

Genel - 9 yıl önce

2 Eylül 2015 yılında Kobani’den Türkiye’ye geçen ve daha sonra ailesi ile birlikte Kos adasına geçmek için Bodrum’dan bota binen Aylan Kurdi’nin cansız bedeni Akyarlar Mahallesi Fenerburnu mevkiindeki Karaincir koyunda bulunmuştu. 3 yaşındaki Aylan’ın ölümü tün dünyayı ayağa kaldırmıştı. Kurdi, mülteci dramının sembolü haline gelmiş ve birçok Avrupa sınır kapısı mültecilere açılmıştı. Aylan bebeğin ölümünün ardından güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önlemler sonucunda kaçak geçişlerde yok denecek kadar büyük bir azalma yaşandı. Kurdi’nin öldüğü sahilden bu yıl ise hiç kaçak geçiş yaşanmadı.

Sabah saatlerinde Karaincir koyunda yürüyüş yapan İsmet Akar, Aylan bebeğin cansız bedenini gördüğünü söyleyerek, “Ben sabah yürüyüş yapıyordum, iki kişi Aylan bebeğin öldüğü yerde duruyordu. Ben ne oluyor burada dedim. 2 kişinin cansız bedeni buradaki koya vurmuştu. 2 jandarma ekibi duruyordu. Birde Aylan bebek ama ben onu çocuk zannetmedim. Oyuncak bebek gibiydi sanki öyle gördüm. İlerden bir çocuk cesedi daha çıkardılar. Döndüm geriye bir baktım ki jandarmanın kucağında bir bebek tabutun içine koyuyor” dedi.

Aylan bebeğin öldüğü sahilde yürüyüş yapan başka bir vatandaş ise “Hepimizin içini burkan, hepimizi derinden yaralayan, Aylan bebek gibi bir çok hazin manzara ile karşılaştık. Buradan geçişler o kadar yoğundu ki her gece neredeyse bir vaka oluyordu. Bu aralar olaylar azalmış, sıfırlanmış gibi. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşanmaz bizde onların bu çaresiz durumlarını izlemek zorunda kalmayız” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Rekortmen Yüzücü Demokrasi İçin Kulaç Attı

2016-08-27 00:00 - Spor

Doğu Perinçek: “Fethullah Gülen Bir Ceset”

2016-08-28 20:30 - Siyaset

Savaş Mağduru Çocukların Futbol Heyecanı

2016-08-30 17:30 - Spor

Ajda Pekkan Konseri İzdihama Neden Oldu

2016-08-31 00:00 - Magazin

Gülşen, Karnı Burnunda Sahneye Çıktı

2016-09-02 09:30 - Magazin

Funda Arar Bodrumda Konser Verdi

2016-08-30 02:30 - Magazin

Demet Akalın Bodrumda Konser Verdi

2016-08-29 17:00 - Magazin

Yıldız Tilbe Şarkılarını Hayranları İle Beraber Söyledi

2016-08-29 16:30 - Magazin

İskoç Lordunun Mega Yatı “Sea Walk” Marmariste

2016-08-26 22:00 - Magazin

Şebnem Ferah Bodrumda Konser Verdi

2016-09-01 08:00 - Magazin

İlgili Haberler

Tatvan’da kabotaj bayramı kutlandı

13:15 - Genel

Bursa’da bir deprem daha: Büyüklüğü 4.2

13:06 - Genel

Depremi hissedenler böyle kaçtı

12:42 - Genel

Sinop’ta Kabotaj Bayramı etkinliği

12:46 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "İkinci fabrikamız, yerli üretimin ve kayseri’nin gururudur"

12:42 - Genel

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Piknik Alanında Bizans Dönemi Bronz Disk Bulundu

15:11 - Kültür Sanat

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi