?>

Bodrumda “Büyüklere Saygı Projesi” Sürüyor

“Şimdi Sıra Bizde” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan “Büyüklere Saygı Projesi” devam ediyor.

Gündem - 10 yıl önce

2013 yılında Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan, bu yıl da güncellenerek devam eden "Büyüklere Saygı Projesi" nde Bodrum Yarımadası’nda yaşayan 75 yaş ve üstü büyükler, tek tek ziyaret edilerek sorunlarının ve ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi planlanıyor.

Bodrum’un bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan yaşlıların tecrübelerini dinlemek, Bodrum Belediyesi hizmetleri ile ilgili fikirlerini beyan etmelerini sağlayarak onların deneyimlerinden yararlanmak, beklenti ve taleplerini almak amacıyla başlatılan “Büyüklere Saygı Projesi” kapsamında, Karaova Bölgesi’nde ilk ziyaretler gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Mumcular Mahallesindeki büyüklerin kapısını çalarak, yaşlıların sağlık kontrollerini yaparak, sağlık yönünden bir şikâyetleri, ihtiyaçları olup olmadığını da sordu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal İşler Koordinatörü Mükerrem Uyar da projeyi yürüten ekibe katıldı.

Gülümser Kalem’in annesi 109 Yaşındaki Dudu Tan’ı evinde ziyaret eden Başkan Kocadon Tan ile bir süre sohbet etti. Harp çocuğu olduğunu, Birinci Dünya Savaşı öncesinde dünyaya geldiğini ifade eden Tan, Başkan Kocadon’u gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Tan, babasının kendisini 10 yaşındayken nüfusa kaydettirebildiğini ifade ederek o yıllarda yaşanan zorluklardan da bahsetti. Başkan Kocadon ve beraberindekiler yine aynı evde bulunan 81 yaşındaki Arif Kalem ve eşi 75 yaşındaki Gülümser Kalem’i de ziyaret ettiler. Konuk olduğu evde yaşlılarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum ağzında “Gocamanlar” diye ifade ettiği vatandaşları elinden geldiğince ziyaret etmeye çalıştığını ifade etti.

MEHMET KOCADON: “SİZLER, BİZİ VAR EDENLERSİNİZ”

Büyüklerinin ellerini öperek onlarla sohbet eden Başkan Kocadon, “Sizlerin benim için önemi çok büyük. Sizler sayesinde, Bodrum’da bu günlere geldik. Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyiniz. Aileniz dışında bir de oğlunuz var. Ben, Bodrum Belediye Başkanı olarak her zaman yanınızda olmaya çalışacağım. Bir ihtiyacınız olduğunda bana ulaşmanız yeterli. Sizin yaşadıklarınıza, hayat mücadelenize, yaşam tarzınıza ve istikrarınıza her zaman gıpta ediyor, önünüzde saygı ile eğiliyorum.” dedi.

Proje kapsamında ekipler; Zeliha Özkara, Fatma- Sami Şaşmaz, Hasan Pehlivan, Bekir Erekli, Turceyin Pehlivan, Sultan Sarı, Orhan Başol, Taip Can, Mustafa Ergen, İzzet Zeybek, Meliha Köken, Fatmaana Güverçi, Fatma Asar, Tahir Esen, Dudu- Hüseyin Özkara, Ayşe Yiğiter, Güler Askan, Zişan Çangır, Arif Kalem, Ayşe Çetok, Dudu Tan, Fatmaana Özçelik , Hanife Karaoğlan, Mustafa Çınar, Esma Özkara, Mehmet Çetok, Mehmet Ali Günay, Turceyin Çengel, Mehmet Ali Orman, Melek Orman, Sultan Demirci, Lütfiye Sarban, Ayşe Ölmez, Yusuf Sarban, Turceyin Orman, Ayşe Çeliker, Tahir Esen, Fatma Keklik, Halil İbrahim Avcı, Ayşe Demir, Yusuf Özkara, Mehmet Çeliker, Dudu Çakır, Hatice Gök, Fevzi Günay, Ummahan Günay ve Hatice Aydın’ı ziyaret ettiler.

“Büyüklere Saygı Projesi” kapsamında, yarımada genelindeki 75 yaş ve üstü, 5 bin 565 vatandaşın ziyaret edilmesi planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrum Sahiline 2 Ceset Daha Vurdu

2015-11-20 14:30 - Asayiş

Muğlada Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı

2015-11-20 14:00 - Asayiş

Turizmciler Rusya Krizinin Diplomasi İle Çözülmesinden Ümitli

2015-11-25 15:00 - Ekonomi

Rus Uçağının Düşürülmesi, Domatesi Vurdu

2015-11-27 12:30 - Ekonomi

2017 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası

2015-11-25 19:30 - Spor

Tiyatro Oyunu “Hayatın Umutu” İzleyenleri Ağlattı

2015-11-20 16:30 - Gündem

Dizilerin Karakter Oyuncusu İydigülden Terk Edilen Köpekler Tepkisi

2015-11-23 16:30 - Genel

Hale Büyüledi

2015-11-25 01:30 - Gündem

(Özel Haber) Naylon Sığınıkta Yaşayan Kadının Yürek Burkan Yaşamı

2015-11-27 09:30 - Genel

Gaziantep Firkateyni Öğretmenleri Ağırladı

2015-11-24 15:30 - Genel

İlgili Haberler

Karacasu’nun gözde yaylasında temizlik mesaisi

12:20 - Gündem

Tarsus’ta orman yangınlarına karşı ortak devriye

12:14 - Gündem

Battalgazi’de ‘Yerinde Dönüşüm’e 755 başvuru

12:11 - Gündem

Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisinden Harput’a tarih ve kültür dolu gezi

12:11 - Gündem

Sinop’ta evin bahçesine giren ayı kamerada

12:08 - Gündem

Günün Manşetleri

"mor turizm" başladı

15:16 - Gündem

Beşiktaş’ta David Jurasek ilk antrenmanına çıktı

15:14 - Spor

Piknik Alanında Bizans Dönemi Bronz Disk Bulundu

15:11 - Kültür Sanat

Damada Yapılanlar Hem Güldürdü Hem Şaşırttı

10:16 - İnsan

Faiz İndirimi Beklentisi Satışları Hızlandırdı

10:14 - Ekonomi