?>

Ekonomi Bakanı Zeybekçi:

Partisinin iftar programına katılmak için Muğla’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, iftar öncesi Muğla Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Beraberinde Muğla milletvekillerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Zeybekçi Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron’a atıf bulunurken, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik için hasta olmadığını ve AB’nin iki yüzlü davrandığını açıkladı.

Gündem - 9 yıl önce

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Bakan Zeybekçi, vatanın her karış toprağının kutsal olduğunun altını çizerek, “Bu vatan için, bu bayrak için gözlerini kırpmadan şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın gözleri arkada kalmasın. Üstte gök kubbe çökmedikçe, altta bu yer yarılmadıkça bu topraklardan Ay-Yıldızlı bu bayrak inmeyecektir. Ecdadımızın bize miras bıraktığı bu kültür coğrafyası ile beraber akan gözyaşları dinene kadar, akan kardeşkanı durana kadar bu coğrafyanın insanı dünyanın en müreffeh insanları haline gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu görevi yürütürken birçok bilgiye de vakıfız. Birçok şeyi görüyoruz. Gerçek belgelerini görüyoruz. 2001’de 2002’de bu memleket nasıl peşkeş çekilmiş onları görüyoruz. Bu ülkenin Başbakanı, Başbakan Yardımcıları, ekonomi bakanları, başka ülkelerin bakanlarına değil, IMF’in başındaki müdüre ve Dünya Bankasının başındaki müdüre ‘saygılarımızla arz ederim’ mektuplarını biliyoruz” dedi.

“DÜNYA HARİTASI YENİDEN ÇİZİLİYOR”

Bugün dünyanın çok önemli bir zaman diliminden geçtiğini açıklayan Bakan Zeybekçi, “Bugün Balkanlar, Avrupa, Ortadoğu, Afrika her yerin haritası yeniden çiziliyor. Avrupa Birliği yerle bir olurken, 2009’dan bugüne kadar Türkiye 6,5 milyon evladına yeni iş sahibi yaparken, Avrupa Birliği’nde toplam çalışan sayısı 8 milyon aşağı gitti” dedi.

“AB’YE TAM ÜYELİK HASTASI DEĞİLİZ”

Avrupa Birliği’ni tam üyelik süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, “İngiltere Başbakanı Cameron ne demişti. 3 bin yıldan önce Türkiye’nin AB’ye girmesi hayal demişti. Kendileri üç gün dayanamadı. O’nu eleştirecek değilim. İngiliz halkı gayet demokratik, gayet net bir karar verdi. ‘AB’den çıkıyoruz’ dedi. Biz Avrupa Birliği’ne her zaman söylüyoruz. Bize iki yüzlü davranmayın. Bize dürüst olun. Biz Avrupa Birliği’nin tam üyesi olmasının hastası değiliz. Biç Gazi Mustafa Kemal’in de gösterdiği, AK Parti’nin de hedefi olan dünyanın o müreffeh ülkelerinin de ötesine geçmek. AB’nin ekonomik, özgürlük, demokrasi, insan hakları, çevre gibi bütün standartlarının ötesine geçen bir yolumuz var ve bizim yolumuz da o. O standarda geldikten sonra tam üye olsam ne yazar, olmasam ne yazar. 2016 yılı Türkiye’nin 2003’den sonra başladığımız yeniden büyüme seferberliği, yeniden ihracat seferberliği ve yeniden kalkına ve üretim seferberliği 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi hazırlık ve 2017 yılı yeniden koşma dönemi olacak” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaristen Bal Akıyor

2016-06-23 10:00 - Ekonomi

Galatasaraylı Futbolculardan Engelli Gence Forma Sürprizi

2016-06-22 16:00 - Spor

Doktorların Yürüyemezsin Dediği Milli Sporcu Avrupa Şampiyonasında

2016-06-21 15:30 - Spor

Köyceğiz Ak Partiden Göl Manzarası Eşliğinde İftar

2016-06-22 13:00 - Gündem

İnternet Fenomeni Kerimcan Durmaz Kulüp Kapattı

2016-06-25 15:30 - Magazin

Yasak Irk Melez Köpek Mahkemelik Oldu

2016-06-22 13:00 - Gündem

Eşi Tarafından Öldürülen Hamile Kadın Son Yolculuğuna Uğurlandı

2016-06-23 21:00 - Genel

Dalamanda Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

2016-06-22 14:00 - Gündem

Sığla Ormanları Yurtdışında Sergilenecek

2016-06-19 17:30 - Genel

Emel Sayın, Mavi Boncuku İlk Kez Bando Eşliğinde Söyledi

2016-06-21 13:00 - Magazin

İlgili Haberler

Ataşehir’de "Mattia Ahmet Minguzzi Kaykay Parkı" açıldı

23:09 - Gündem

Alanya’da plastik çuvala dolanan yavru caretta caretta balıkçılar tarafından kurtarıldı

21:25 - Gündem

Kuşadası’nda sıcak havadan bunalanlar plajlara akın etti

18:05 - Gündem

GAP Bölge Başkanlığı ile Huzur Yaylası Proje lansmanı düzenlendi

17:46 - Gündem

Kepez’de çöp apartman operasyonunda 20 kamyon çöp tahliye edildi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Taşıt Tanıma Sistemi'nde Son Gün 30 Haziran

16:10 - Ekonomi

Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Karşılandı

15:49 - İnsan

Savcı İşçimen'i Darp Davasında Cezalar Belli Oldu

15:34 - Genel

Taksiciyi Darp Edip Aracını Gasp Eden Şahıs Tutuklandı

15:17 - Asayiş

Tüfek Cinayeti Davasında Şok Karar

14:54 - Asayiş