?>

Kamuda İzin Yasağının Kalkması Turizmcileri Sevindirdi

Darbe girişimin ardından getirilen kamu çalışanlarına izin yasağının kalkması Marmarisli turizmcileri sevindirdi. Turizmciler, kararın Kurban Bayramı rezervasyonlarını bile etkilediğini belirtti.

Gündem - 9 yıl önce

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası OHAL Kararnamesi ile FETÖ terör örgütünün temizlenmesine yönelik operasyon ve soruşturmalar kapsamında kamuda çalışanlarına izin yasağı başlamıştı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu’nun ardından kamuda izin yasağının kalktığını açıklaması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

GETOB : “UMUTLUYUZ”

Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ağustos ve Eylül ayında ümitli olduklarını belirterek şöyle dedi: “ Mart’tan sonrada kendi yağımızla kavrulma adına iç pazara yönelmiştik.Bunda da ciddi yollar aldık. İyi doluluklar sağlamıştık.Bu hain saldırıdan sonra hem iç Pazar hem kamu çalışanlarını kaybedince de yine bir karamsarlık oluştu.Ama bugün kamu çalışanlarına tekrar izin verilmesi ,sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’da ki görüşmeleri sonucu, Rusya ayağının açılması bizi çok ciddi umutlandırdı.İnanıyorum ki Ağustos ayı Eylül ayı güzel geçecek.Hem iç Pazar hem de dış pazar anlamında biraz daha doluluklarımız yükselecek.Bu konuda sevinçliyiz. hükümetimize de böyle bir karar aldığı için teşekkür ediyoruz.”

Otel operasyon müdürü Erdem Vardar, , beklentilerinin iptallerin tekrar rezervasyona dönüşmesi olduğunu kaydederek ,“Otellerimizde mevcut Ağustos ayı için doluluklarımız devam ediyor.Bunun biraz daha artması ve Eylül’e olumlu yansımasını bekliyoruz.Bugüne kadar Temmuz ,Ağustos ayına kadar ayakta durma faktörümüz yerli turizm olmuştu.Sağ olasın kendi vatandaşımız bizi yüz üstü bırakmadı” dedi.

Acente müdürü Sema Dingil ise , “Kamu yasakları başladıktan sonra elbette tüm tesisler gibi bizde oldukça etkilendik, oldukça fazla iptaller geldi.Yasakların kalmış olması bizim için iyi bir haber. Bunun içinde hükümete çok teşekkür ederiz. Bu verilen karar var olan boşlukları doldurmak konusunda bize çok yardımcı olacaktır. Genel olarak bakacak olursak Erdoğan-Putin buluşması tabi çok önemli bir görüşme.Turizme yansımalarının da çok önemli olacağını düşünüyorum.Genel olarak Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerinin sağlıklı ve güzel gitmesi her alanda olduğu gibi turizm alanında da çok önemli . Bunun sonuçlarını hep beraber göreceğiz.Çok umutluyuz. Bundan sonra çok iyi olacağını düşünüyorum. Avrupa satışları biraz düşüşte Ama Rusya ve iç pazarın hareketlenmesi ile toparlanacağını düşünüyorum.”ifadesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yalçın Akdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğana Saldırı Girişiminin Yaşandığı Oteli Ziyaret Etti

2016-08-07 17:00 - Siyaset

Yılmaz Morgülü Çileden Çıkaran Cevap

2016-08-05 15:00 - Magazin

Buika Konserine Ünlü Yağdı

2016-08-06 03:30 - Magazin

Altan Çetin Yeni Albümünü Marmarisli Hayranları İle Kutladı

2016-08-09 10:00 - Magazin

Fetöcüler Kendinden Olmayan Askerlere Böyle Mobbing Uygulamış...

2016-08-06 13:00 - Genel

Fetönün En Büyük Silah Kişisel İstihbarat

2016-08-06 03:30 - Genel

Bern Büyükelçisi Gücük Toprağa Verildi

2016-08-03 23:00 - Genel

Ünlüler Demokrasi İçin Tek Yürek Oldu

2016-08-08 17:30 - Magazin

Ünlüler Demokrasi Mitinginde Bir Araya Geldi

2016-08-07 00:00 - Genel

Caretta Carettalar İlgi Odağı Oldu

2016-08-04 14:00 - Genel

İlgili Haberler

Alanya’daki yangınını kontrol altına alınması çalışmaları devam ediyor

12:17 - Gündem

Mersin’de ’Ulusal Depozito Yönetim Sistemi’ toplantısı yapıldı

12:09 - Gündem

Ayvalık’ta plajlara mavi bayrak

12:07 - Gündem

Sakarya’da orman yangını: Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi

11:59 - Gündem

Zonguldak Valiliği 30 Eylül’e kadar ormanlara girişleri yasakladı

12:03 - Gündem

Günün Manşetleri

YKS'yi Kaçıran Elif K. Sosyal Medya Fenomeni Oldu

11:01 - İnsan

Atık Yağlar Ege'de Sabuna Dönüşüyor

11:00 - Eğitim

BİM'e Ekmek Gramajı Denetiminden İşlem

10:59 - Ekonomi

Kahtalı Hamido'nun Oğlu Parkta Ölü Bulundu

10:56 - Asayiş

Virüs Tehlikesi Cebinizde!

10:40 - İnsan