?>

Marmariste Cumhurbaşkanına Hakaret Davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Birleşik Haziran Harekâtı Platformu sözcüsü ve Marmaris PTT Müdür Yardımcısı Ufuk Beytekin’in duruşması Marmaris Adliye Sarayı’nda gerçekleşti. Duruşma sonrası Adliye önünde toplanan STK’lar protesto eylemi yaptı.

Genel - 9 yıl önce

Haber Sen Genel Merkez Yöneticisi Ufuk Beytekin hakkında 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto grevinde yaptığı konuşmalardan dolayı ’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla iki ayrı dava açıldı. Davanın ilk duruşması Marmaris 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Beytekin’e destek için Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Birleşik Haziran Harekâtı Platformu, Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği, KESK ve Haber-Sen üyeleri ile avukatlar adliye önünde toplandı. “Baskılar-soruşturmalar, sürgünler bizi yıldıramaz” ve “Baskılara boyun eğmeyeceğiz” yazılı pankart açan grup, mahkeme boyunca “susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Mahkeme davayı eksik dosyaların tamamlanması amacı ile ileri bir tarihe erteledi.

Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel yaptığı açıklamada, “Düşünceyi yargılayan bir ülkede demokrasinin asla yaşam bulamayacağı unutulmamalıdır” dedi. Baskı ve sürgünlerin kendilerini yıldırmayacağını söyleyen Yüksel, “Bizler, saldırıları kınamak ve akan kanın durması için bir dizi eylemler gerçekleştirdik. Bu eylemlerde kimseye hakaret edilmemiş sadece ülkemizde barış iklimi oluşmasını istemişizdir. Anayasanın 25’inci maddesinde, Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanmaz. Düşünceyi yargılayan bir ülkede demokrasinin asla yaşam bulamayacağı unutulmamalıdır" dedi.

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise “Bu siyasetçiler kendilerini 28 Şubat mağduru olarak göstermektedirler. Eğer rahmetli Erbakan yaşasaydı bu siyasi iktidara derdi ki ’28 Şubatçılar sizi’. İktidar, 28 Şubat mağdurluğunun arkasına sığınıp herkese saldırmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

Grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Engel Tanımadı, Hayallerine Kosgeble Ulaştı

2016-05-12 16:00 - Ekonomi

Türkiye Ralli Şampiyonası Marmariste Başladı

2016-05-13 18:00 - Spor

Sosyal Medya Fenomeni Kerimcan Durmaz İzdihama Neden Oldu

2016-05-13 09:30 - Magazin

Bodrum İhtisas Spor Kulübü Yıldız Kız Voleybol Takımı Türkiye Finallerinde

2016-05-14 17:30 - Gündem

Arto, Bodrumu Coşturdu

2016-05-14 18:00 - Magazin

Ortacada Trafik Kazası; 1 Yaralı

2016-05-11 22:00 - Gündem

Cem Yılmaz Bodruma Kaçtı

2016-05-16 20:00 - Magazin

Fethiye Festivali Rio Karnavalını Aratmadı

2016-05-14 20:00 - Gündem

Dünyanın En Büyük Yelkenli Yatını Türk Ustalar Yapıyor

2016-05-11 09:30 - Genel

Ziraat Mühendisi, Amele Pazarında Pankartla İş Arıyor

2016-05-17 09:30 - Genel

İlgili Haberler

İnegöl Belediyesi Yalın Öneri Sistemi’nin meyvelerini topluyor

10:53 - Genel

Başkan Büyükkılıç’tan Talas’ta hizmet ve yatırım toplantısı

10:37 - Genel

Kuşadası’ndan anlamlı bağış

10:31 - Genel

Dilek Yarımadası Milli Parkı’na yangın yolu açılacak

10:25 - Genel

Yenipazar Belediye Başkanı Ercan, muhtarları ağırladı

10:23 - Genel

Günün Manşetleri

Boy Uzatma Ameliyatıyla 10 Santimetreye Kadar Uzama İmkanı

10:29 - Sağlık

Yangından Etkilenen Hayvanlara Yardım Eli

10:27 - İnsan

Ayçiçeği Tarlaları Doğal Düğün Stüdyosu Oldu

09:56 - İnsan

Ayçiçeği Tarlalarına Çekirge İstilası

09:44 - Gündem

Scootera binen çocuğun üzerinden otomobil geçti

09:33 - Asayiş