?>

Milaslı Avukattan Emeklilere Dolandırıcılık Uyarısı

Milaslı avukat Oğuz Kuğu; Milas, Söke, Muğla, Aydın ve İzmir gibi birçok il ve ilçede özellikle emeklileri kurban olarak seçen bir “dolandırıcılık” şebekesinin yarattığı mağduriyetlere dikkat çekti. Avukat Kuğu, dolandırıcılık şebekesinin yüksek miktarda kredi çekme vaadiyle emeklileri kandırarak, çeşitli imzalatılan evraklarla borçlandırıldığını kaydetti.

Gündem - 8 yıl önce

Milas’ta dolandırıcılığa maruz kalarak, gündelik yaşamını sürdürmek için kullandığı emekli maaşından mahrum kalan çok sayıda emeklinin bulunduğunu ifade eden avukat Oğuz Kuğu, emeklileri hedef alan bir dolandırıcılık şebekesinin kullandığı yöntemler ve bu yöntemlerle büyük mağduriyet yaşayan, borç batağına saplanan emeklilerin durumlarıyla ilgili dikkat çekici bilgiler aktardı.

Şebekenin emeklilerle ilk önce tanışıp, sohbet kurduğunu daha sonra emeklilere bankalardan yüksek miktarda kredi çekebilme vaadi sunduklarını ve kıt kanaat geçinen birçok emekli vatandaşı tuzağa çektiklerini kaydeden Kuğu, “Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan E.İ., A.G. ve İzmir’de yaşayan M.A. isimli dolandırıcılık şüphelileri, öncelikle il ve ilçeleri gezerek kahvehanelerde, lokantalarda ve çeşitli ortamlarda gözüne kestirdikleri emeklilerle sohbet kuruyor. Özellikle emekli kurban arayan dolandırıcılık şüphelileri, daha sonra emekli olduklarını öğrendikleri kurbanları emekliler derneğine üye yapma vaadi sunmaktadır. Bu dernek sayesinde daha rahat kredi çekebileceklerini ve olumlu bir sürü fırsat sağladığından bahsetmişler. Aynı dolandırıcılık hikâyesine maruz kalan şahıslar müvekkillerime kredi işlemleri için gerekli olduğunu söylediği bir kısım evraklar imzalatmışlar. Müvekkillerim de şahıslara inanarak evrakları imzalamışlardır. Sonrasında ise müvekkillerim emekli maaşlarında ciddi oranlarda kesinti olduğunu görmüş ve durumu SGK’dan sorduklarında bu şahıslardan kömür aldıklarını ve bu kömür alımı nedeniyle şahıslara olan borcunda maaşlarından kesilmesi için muvafakat imzalandığını öğrenmişlerdir. Yani müvekkillerime sunulan kredi için gerekli evraklar esasen kömür alımı ve muvafakatname evraklardır. Müvekkiller kömür vb. bir şey almadığı halde imzaladıkları belgelerde kömür almış gibi gözükmüşler ve emekli maaşlarında ciddi kesintiler yaşayarak mağdur duruma düşmüşlerdir. Bu aşamadan sonra müvekkiller dolandırıldıklarını anlamışlardır. Şüpheliler, müvekkillerimin maaşından kesilen rakamlar toplandığında çok ciddi boyutlara ulaşmaktadır.” diye kaydetti.

Mağdurların yaşadıkları dolandırıcılık vakaları dikkate alındığında, dolandırıcılık şüphelilerinin nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemek için örgüt kurduklarını ifade eden Kuğu, özellikle emekli vatandaşların bu tür durumlara inanmamaları gerektiğine vurgu yaparak şunları ifade etti: “Bu şüpheliler suç işlemek amacıyla örgüt kurmuşlar ve bu bağlamda nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir. Dolandırıcılık suçu, failin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatması, mağdurun veya başkasının zararına olarak kendisine veya başkasına yarar sağlamasıyla oluşur. Nitelikli dolandırıcılık suçu ise suçun belli dini, sosyal, mesleki, teknolojik araçların veya kamu kurumlarının araç olarak kullanılarak işlenmesidir. Şüpheliler somut olayımızda kamu kurumlarını araç olarak da bu suça alet etmişlerdir.”

“Bu dolandırıcılık olayları değerlendirilirken; bölgemiz sosyo-kültürel yapısı dikkate alınmalı ve şüphelilerinin daha birçok yaşlı emekli insanı çok kolay kandırılabileceği dikkate alınmalıdır. Şüpheliler tarafından mağdur edilen 6 kişi, ofisimize geldiklerinde, “Neden polise gitmediniz?” sorumuza dahi “Korktuk” cevabı vermişlerdir. Anılan şahıslar bu yönde sadece müvekkillerimi değil bu bölgede yüzlerce namuslu insanı kandırarak hile ile çok yüksek yasadışı paralar kazanmışlardır. Şahısların eylemlerinin sonlandırılması için şikâyet dilekçelerini adli makamlara sunduk.” diyerek durumu özetleyen Kuğu, yetki mercilerinin vatandaşları bu dolandırıcılık hikâyesi konusunda bilgilendirmesinin ve uyarmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrumda Turist Oranı Yüzde 23 Arttı

2017-06-08 11:30 - Ekonomi

Ferhat Göçer Hayranlarını Coşturdu

2017-06-08 05:00 - Magazin

Tuğba Yurt Hayranlarına Müjdeli Haber

2017-06-14 05:00 - Magazin

Club Ampersand Bodrum, Görkemli Bir Gala Gecesiyle Kapılarını Açtı

2017-06-11 13:00 - Magazin

Ünlü Sanatçının Yeni İmajı Şaşırttı

2017-06-12 13:00 - Magazin

Sakartepe Kazasında Ağır Yaralanan Simge Sinur Yeniden Hayata Bağlandı

2017-06-12 14:30 - Genel

İrem Dericiden Evlilikle İlgili Şok Cevap

2017-06-11 06:30 - Magazin

Kemal Doğuludan Şok İtiraf “Evlenmeden Taşıyıcı Anne Yöntemiyle Çocuk İstiyorum”

2017-06-13 04:00 - Magazin

Muğlada 12 Bin Meslektaşı Şehit Aybüke Öğretmeni Andı

2017-06-12 13:30 - Genel

Bahar Candan, Murat Bozun Sevgilisi İle Barışmasına Sevinmedi

2017-06-08 05:00 - Magazin

İlgili Haberler

Batman’da dolu kenti beyaza bürüdü

18:27 - Gündem

Bodrum’da inşaat yasağı başladı

17:55 - Gündem

Valilik önlem aldı, ormanlık alanlara girişler yasaklandı

17:56 - Gündem

SUBÜ’lü öğrenciler, Eta Aquarid meteor yağmurunu gözlemledi

17:54 - Gündem

Büyükşehir’den güvenli ulaşım için 2 ilçeye 20 kilometrelik montaj

17:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset