?>

Muğlada Cumhuriyet Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 92. Yıldönümü Muğla’da coşku ile kutlandı. Menteşe ilçesinde Atatürk stadında gerçekleşen kutlama törenine Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetkinkaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, Muğla’daki ilk, orta ve lise öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Gündem - 10 yıl önce

Kutlamalar Vali, İl Jandarma Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün okulların, protokolün ve vatandaşların bayramlarını kutlaması ile başladı. Öğrencilerin Cumhuriyet’in anlan ve önemini belirten şiirlerinin ardından Vali Amir Çiçek vatandaşlara hitap etti. Vali Çiçek, “Kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan Türk milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm dünyanın hayranlıkla seyrettiği Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük mücadeleden sonra deyim yerindeyse ecdadımız küllerinden yeniden doğmuş, hür ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya göstermiştir. Saygıdeğer Muğlalılar, 29 Ekim; Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün ifadesi ile “En Büyük Bayram” günüdür. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu, Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bizlerin de yapması gereken onun işaret ettiği gibi ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, hainlere fırsat verilmemesi için çok çalışmaktır. Ülkemizin güçlü olması konusunda, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, vatan, millet, bayrak ve ülke sevgisini onlara aşılamak bizim en önemli görevimizdir. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bir vatanda yaşıyoruz. Çanakkale’de; Muşlu, Sivaslı, Diyarbakırlı, Muğlalı, Sinoplu, Antepli atalarımız bu vatan için yan yana şehit düştü. O şehitlerimiz, bayrağımız dalgalansın, devletimiz yaşasın, milletimiz bir olsun diyerek bu vatanın bekası uğruna şehit oldular. Sevgili gençler, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için, Cumhuriyetin kazanımlarını iyi yorumlamanız ve çok çalışmanız gerekmektedir. Sekiz yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü kutlamanın haklı gururunu yaşayacağız. 2023 yılına daha güçlü adımlarla ilerlerken ekonomik, sosyal ve bilimsel anlamda güçlü bir ülke olarak adımızdan söz ettirmemiz için ülkedeki bütün fertlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yaşında her yönüyle güçlü bir ülke olmamız, halkın refah seviyesini arttırmamız için ortak akıl ve kolektif hareketle kamu, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası olarak hep birlikte adım atmamız gerekmektedir. Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere hür ve bağımsız yaşama onuru kazandıran, günümüzde de mücadele etmeye devam eden ve bu uğurda her türlü fedakârlığa katlanarak canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kutlama törenlerinde ulusal ve uluslar arası alanda başarı gösteren sporcuların ödülleri Vali Amir Çiçek, AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından verildi. Ödül töreninin ardından sporcuların gösterimi ve daha sonra okullar ile İl Jandarma komutanlığı askeri birliğinin geçit töreni ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fethiyede Denizde Erkek Cesedi Bulundu

2015-10-27 21:00 - Asayiş

Muğlada Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

2015-10-23 22:00 - Asayiş

Hırsızlar Soydukları Markette Satış Yaptı

2015-10-28 12:00 - Asayiş

Eski Bakan Bozkır: “Türkiyede Muhalefet Sorunu Var”

2015-10-24 20:00 - Siyaset

Amatör Balıkçılar En Büyük Balığı Tutmak İçin Yarıştı

2015-10-26 10:30 - Spor

Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

2015-10-25 16:30 - Spor

Fethiyede Üç Günlük Bebek Umuda Uçtu

2015-10-27 10:30 - Gündem

Abramoviçin Bahşiş Verdiği Garson Konuştu

2015-10-23 17:00 - Magazin

Rus Ağası Türk Garsonu Bahşişe Boğdu

2015-10-23 10:00 - Magazin

Nejat İşler Derbiyi Takımıyla Birlikte İzledi

2015-10-26 08:30 - Magazin

İlgili Haberler

Kilis’te sağanak sonrası taşkınlar meydana geldi

20:44 - Gündem

Şanlıurfa’da yaz ortasında sağanak şaşırttı

20:31 - Gündem

Alaca Belediyesi’nin sondaj çalışmaları sürüyor

19:33 - Gündem

Karasu’da bir mahallenin ulaşım hattı daha yenilendi

19:04 - Gündem

Gaziantep’te sağanak ve dolu

18:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya ve İngiltere'den Tarihi Dostluk Anlaşması

16:56 - Siyaset

Genç İşçi Elektrik Akımına Kapılarak Can Verdi

16:54 - Asayiş

Rusya ve Ukrayna Arasında Cenaze Takası

16:41 - Asayiş

Temizlenmeyen kuru otlar yangına neden oldu

15:21 - Asayiş

Ev hanımlığından turizme

15:18 - İnsan