?>

Abbar mahallesindeki cami inşaatında sona yaklaşıldı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ; MELİKGAZİ İLÇESİ ANBAR MAHALLESİ’NDE YAPIMI DEVAM EDEN BİRDAL CAMİİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEYEREK PROJE HAKKINDA YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİLERİ VE TEKNİK EKİPTEN DETAYLI BİLGİ ALDI.

Genel - 3 ay önce

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi’nde yapımı devam eden Birdal Camii inşaatını yerinde inceleyerek proje hakkında yüklenici firma yetkilileri ve teknik ekipten detaylı bilgi aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anbar Mahallesi’nde inşa edilen ve sona yaklaşılan Birdal Camii, bölgeye değer katacak sosyal donatılarla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever Muhittin Birdal iş birliğinde yapımı sürdürülen cami, modern mimarisi ve çok yönlü kullanım alanlarıyla bölgenin önemli bir sosyal ve ibadet merkezi olacak. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımında sona gelinen cami inşaatını yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgiler aldı. Personele kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, "Şuanda Anbar bölgemizde Ağaç İşleri sitemizdeyiz. Bu bölgede esnaflarımızın yoğun talepleri üzerine cami ile ilgili çalışmalarımızı başlatmıştık. Hayırsever dostumuz Muhittin Birdal’in destekleri ve hayrıyla hayata geçireceğimiz Birdal Camii bölgemize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Çevre düzenlemesinin ardından caminin ibadete açılacağını söyleyen Büyükkılıç, emeği geçen tüm ekibe ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, bu caminin yapılmasında emeği geçen, desteğini esirgemeyen Ayata Vakfı’na da ayrıca teşekkürlerini iletti.

Başkan Büyükkılıç’ın teknik inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Ufuk Sekmen, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Murat Baltacı, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen de katıldı. Yaklaşık 35 milyon TL’lik yatırım maliyetiyle hayata geçirilen proje kapsamında; toplam 840 metrekarelik inşaat alanına sahip cami, 560 metrekare zemin kat ve 220 metrekare birinci kat olmak üzere iki kattan oluşuyor. 632 kişi kapasiteli olarak planlanan camide ayrıca bir okuma salonu ve 60 metrekarelik şadırvan yer alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hayırsever iş birliğiyle gerçekleştirdiği projelerle hem kent estetiğine katkı sunuyor hem de vatandaşların sosyal ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik örnek çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali başladı

2025-10-03 12:36 - Magazin

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

İlgili Haberler

Olumsuz hava şartları deniz ulaşımını vurdu: BUDO’da çok sayıda sefer iptal

22:20 - Genel

Sivas’ın ’Yıldız’ında sezon açıldı, kayakseverler Türkiye’nin en genç kayak merkezinde buluştu

21:52 - Genel

Birlik Haber-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda Ömer Budak güven tazeledi

21:21 - Genel

İstanbul için lodos uyarısı: Kuvvetli fırtına etkili olacak

18:15 - Genel

Sarıyer’de lodos nedeniyle teknede mahsur kalanları itfaiye kurtardı

17:08 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan