?>

ABD’de ilkokul saldırısının ardından bayraklar yarıya indirildi

Abd başkanı donald trump, minnesota eyaletinde özel bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırının ardından hayatını kaybedenlerin anısına ülke genelinde bayrakların 31 ağustos gün batımına kadar yarıya indirilmesini emretti.

Asayiş - 3 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota eyaletinde özel bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırının ardından hayatını kaybedenlerin anısına ülke genelinde bayrakların 31 Ağustos gün batımına kadar yarıya indirilmesini emretti.

ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota eyaletinde özel bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 8 ve 10 yaşlarındaki 2 çocuğun hayatını kaybetmesi ve 14’ü çocuk olmak üzere 17 kişinin de yaralanmasının ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına ülke genelinde bayrakların 31 Ağustos gün batımına kadar yarıya indirilmesini emretti. Trump, "Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde işlenen anlamsız şiddet eylemlerinin kurbanlarına saygı göstergesi olarak, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası ve yasaları tarafından bana verilen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak yetkilerimle, Beyaz Saray’da, tüm kamu binalarında ve arazilerinde, tüm askeri karakollarda ve deniz üslerinde ve Columbia Bölgesi ile Amerika Birleşik Devletleri ve toprakları ve mülkleri genelinde bulunan tüm federal hükümet deniz araçlarında 31 Ağustos 2025 gün batımına kadar bayrakların yarıya indirilmesini emrediyorum" dedi.

ABD dışındaki büyükelçilikler, konsolosluklar ve diğer yurt dışı tesisleri ile tüm askeri tesisler, deniz kuvvetleri gemileri ve istasyonları da aynı süre boyunca bayrakları yarıya indirecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Motosiklet Kazası

2025-08-22 16:55 - Marmaris

Muğla'da Yol Güvenliğine 36 Milyon TL'lik Yatırım

2025-08-21 15:19 - Ulaşım

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

Milas'ta Kırsal Yollara Asfalt Dökülüyor

2025-08-21 15:02 - Ulaşım

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

36 YAŞINDAKİ ARDA KARA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

2025-08-23 14:47 - Genel

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

Sinop’ta köylüler kendi yollarını yaptı: "Artık yeter dedik ve yola çıktık"

2025-08-26 19:39 - İnsan

Amerikalı Turistten Marmaris'e Kartpostallı Veda

2025-08-26 11:27 - Marmaris

İlgili Haberler

Dağda mantar toplarken fenalaşan adam hayatını kaybetti

17:30 - Asayiş

Adana’da dereye düşen çocuklardan biri hayatını kaybetti

17:13 - Asayiş

Bolu’da bina duvarına çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

17:09 - Asayiş

Şırdancı Mehmet yayaya çarptı: Kadının kolu ve bacağı kırıldı

17:04 - Asayiş

Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan eski CHP ilçe başkanına ev hapsi

17:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bu mağduriyeti her kış yaşıyorlar

15:14 - Gündem

Thomas Reis: "Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz"

14:07 - Spor

Küçük boyda avlanan 307 kasa istavrite el konuldu

13:33 - Genel

Geç gelen kış balığın tadını kaçırdı

12:54 - Ekonomi

Keremali Yaylası’nda kış güzelliği

12:17 - Gündem