?>

ABD’den Güney Kore’ye vergi indirimi

ABD TİCARET BAKANI HOWARD LUTNİCK, İKİLİ TİCARET VE YATIRIM ANLAŞMASI KAPSAMINDA, GÜNEY KORE’DEN İTHAL EDİLEN MALLARDA VERGİ İNDİRİMİNE GİDİLECEĞİNİ BELİRTEREK, "ABD, 1 KASIM'DAN İTİBAREN OTOMOBİL GÜMRÜK VERGİLERİNİN YÜZDE 15'E İNDİRİLMESİ DE DAHİL BELİRLİ GÜMRÜK VERGİLERİNİ DÜŞÜRECEK" DEDİ.

Genel - 1 saat önce

ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, ikili ticaret ve yatırım anlaşması kapsamında, Güney Kore’den ithal edilen mallarda vergi indirimine gidileceğini belirterek, "ABD, 1 Kasım’dan itibaren otomobil gümrük vergilerinin yüzde 15’e indirilmesi de dahil belirli gümrük vergilerini düşürecek" dedi.

ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, Güney Kore ile yürütülen ticaret müzakerelerinin sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu. Lutnick, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Kore’nin stratejik yatırım yasasını parlamento aracılığıyla resmen yürürlüğe koymak için harekete geçtiğini belirterek, "Bu önemli adım, ABD sanayisinin ve işçilerinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Güney Kore ile imzaladığı ticaret anlaşmasının tüm avantajlarından yararlanmasını sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu. "Uçak parçalarındaki gümrük vergilerini kaldırıyoruz"

Bu adım karşısında ABD’nin de harekete geçtiğini ifade eden Lutnick, Washington’un da Güney Kore’den ithal edilen otomobillere uygulanan yüzde 25’lik gümrük vergisinde indirime gideceğini belirtti. ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick, "Buna karşılık ABD 1 Kasım’dan itibaren otomobil gümrük vergilerinin yüzde 15’e indirilmesi de dahil belirli gümrük vergilerini düşürecek. Ayrıca uçak parçalarındaki gümrük vergilerini kaldırıyoruz ve Güney Kore’nin karşılıklı tarife oranı Japonya ve AB ile aynı seviyeye getirilecek" dedi.

Güney Kore’nin ABD yatırımlarına olan bağlılığının iki ülkenin ekonomik ortaklığını, yurtiçi istihdamını ve sanayisini güçlendirdiğini vurgulayan Howard Lutnick, "İki ülke arasındaki derin güven için de minnettarız. Her iki ülke için daha güçlü ve daha müreffeh bir gelecek inşa etmek üzere Seul ile yakın işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

Kira Endeksinde OECD Rekoru

2025-11-26 12:33 - Genel

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: "Sürüş sırasında yasaklı bölgeye yaklaşılması halinde sürücü, direksiyonuna yerleştirilen işitsel cihazla uyarılacak"

10:20 - Genel

Fergani’den tarihi adım: Türkiye’nin ilk yörünge transfer aracı uzayda

10:09 - Genel

Sultanhisar’da öğrenciler öğrenecek, can dostlar kazanacak

10:03 - Genel

Bursa’da ezana uluyan sokak köpeği dikkat çekti

10:00 - Genel

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ’Altın Pusula’ ödülü

09:28 - Genel

Günün Manşetleri

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

17:01 - Asayiş

486 öğrenciye trafik ve çevre bilinci eğitimi verildi

16:11 - Eğitim

Minik Elif yaşam mücadelesini kaybetti

16:09 - Asayiş

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

15:48 - ÇEVRE

Bakan Bolat: Türkiye 21 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

15:36 - Ekonomi