?>

ABD, İsrailli Bakan Ben Gvir’den vize için parmak izi istedi, ziyaret iptal edildi

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI ULUSAL GÜVENLİK BAKANI ITAMAR BEN GVİR, ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN VİZE İŞLEMLERİ KAPSAMINDA PARMAK İZİ VE MÜLAKAT TALEP ETMESİNİN ARDINDAN SEYAHAT PLANINI İPTAL ETTİ.

Siyaset - 2 gün önce

İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, ABD Büyükelçiliği’nin vize işlemleri kapsamında parmak izi ve mülakat talep etmesinin ardından seyahat planını iptal etti.

İsrail hükümetinin en tartışmalı isimlerinden biri olarak görülen aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, geçmişte ırkçılığa teşvik, kamu düzenini bozma ve terör örgütünü destekleme gibi suçlardan aldığı mahkumiyet kararları nedeniyle ABD vize prosedürlerine takıldı. İsrail medyasına göre; Ben-Gvir, ABD Büyükelçiliği’nin vize alabilmesi için şahsen gelerek parmak izi vermesini şart koşmasının ardından planlanan ziyaretini iptal etti. Haberde, Ben Gvir’in geçmişte aldığı ceza mahkumiyetlerinden kaynaklandığı belirtilirken, bu durumun Washington’ın kendisine vize verme konusunda isteksiz olduğunun bir göstergesi olduğu ifade edildi. Ayrıca Ben Gvir’in, bir gazeteciye karşı açtığı hakaret davasındaki duruşmanın ertelenmesi için Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduğu ve ABD ziyaretini "diplomatik öneme sahip" bir ziyaret olarak sunduğu bildirildi.

Televizyon kanalı Kanal 13, ABD yönetiminin Ben Gvir’e vize verilmesine sıcak bakmadığını öne sürdü. Kanal 13’e açıklama yapan bakanlık ofisi, seyahatin büyük bölümünün kişisel amaçlı planlanması nedeniyle Ben Gvir’in diplomatik pasaport kullanma hakkından gönüllü olarak vazgeçtiğini ve bunun yerine normal vize başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Ben Gvir’in neden seyahati tamamen iptal ettiğine ilişkin açıklama ise yapılmadı.

İsrail vatandaşları, sabıka kaydının bulunmaması gibi belirli şartları karşılamaları halinde ESTA (Seyahat Onayı Elektronik Sistemi) programı kapsamında vizeden muaf tutulabiliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Forum İstanbul’da Dünya Kupası temalı etkinlik günleri başlıyor

2026-06-13 15:30 - Kültür Sanat

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Marmaris Galatasaraylı iş insanları derneği’nden muhteşem şampiyonluk gecesi

2026-06-13 11:31 - Marmaris

YÜKSEK İHALE BEDELLERİ O KAFELERİ DE VURDU

2026-06-11 09:29 - Marmaris

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

60. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Kolpa ve Buray Tekirdağlıları coşturdu

2026-06-14 00:14 - Magazin

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

İlgili Haberler

CHP’li Öztürkmen: "Parti kasasından bazı televizyon kanallarına, gazetelere sosyal medya hesaplarına 755 milyon TL civarında ödeme yapılmış"

09:55 - Siyaset

Denizli Büyükşehirden Bozkurtlu üreticilere çapa makinesi desteği

09:56 - Siyaset

Kurtulmuş’tan Ulubey’e destek

09:44 - Siyaset

Darende Belediyesi’nin GES projesi devreye alındı

09:33 - Siyaset

Erzurum’da dev yatırımın önündeki engel kalktı: Organize hayvancılık bölgesi hayata geçiyor

08:50 - Siyaset

Günün Manşetleri

Aşırı sıcaklarda kalp sağlığına dikkat

11:35 - Sağlık

Başkan Mandalinci, vatandaşlarla bir araya geldi

11:15 - İnsan

Yatağan Orman İşletme personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

09:04 - Eğitim

Moloz yığını altında kalan yavru kedi kurtarıldı

16:19 - Gündem

Metrobüs durağında bıçaklı saldırı: 1 ölü

16:11 - Asayiş