?>

Acılı ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Muş'ta çocukları terör örgütü pkk tarafından kaçırılan aileler, dem parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Asayiş - 11 ay önce

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemine katılan aileler, 152 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

8 yıldır oğlundan haber alamadığını söyleyen Ayten Koçhan, bayramı buruk geçirdiklerini ifade ederek, “8 yıldır çocuğum gitmiş ve halen bir haber alamadım. Oğlum sana sesleniyorum, sensiz bayramımız kara geçti. Gel teslim ol. Yolunuz yol değil. Biz evlat hasretine dayanamıyoruz. Perişan durumdayız. PKK’dan HDP’den çocuğumu istiyorum. Yılanın başı HDP’dir. Çocuklarımızı versinler. Bu Kürt-Türk davası değil. Amerika, İsrail davasıdır. Yeter analar babalar ağladı. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Bütün evlatlara sesleniyorum, gelin teslim olun, anneler-babalar sizin hasretinize dayanamıyor. Onların çocukları olsa, onlar bu kadar dayanır mı? Allah bizim yüreğimizdeki acıları onların yüreğine düşürsün. Milletin çocuklarını kandırıp dağa götürüyorlar” dedi.

Evlatları için yıllardır Diyarbakır ve Muş’ta eylem yaptığını söyleyen acılı anne Gülbahar Teker de, HDP’den ve PKK’dan oğlunu istediğini söyleyerek, “Bizden ne istiyorlar, çocuklarımızı getirip bize versinler. Bayramda, seyranda her gün ağlıyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar biz eylemimize devam edeceğiz. Onlardan korkmuyoruz, her yerde eylem yaparım. Ben çocuğumu istiyorum” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

İlgili Haberler

Çorum’da silahlı kavga: 1 ağır yaralı

07:03 - Asayiş

Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli gözaltında

04:29 - Asayiş

Saate aldırış etmeden alt geçitte yaşanan kazayı film gibi izlediler

01:45 - Asayiş

Oyuncak tabancayla polisi alarma geçirdi

01:37 - Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı: 9 yaralı

01:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset