?>

Acılı anne: “Oğlumu liseden alıp eline silah tutuşturdular”

Dem parti önünde evlat nöbetini kararlılıkla sürdüren ve 8 yıldır oğlunun yolunu gözleyen acılı anne şahinaz özcan, “lise öğrencisi olan oğlumu alıp dağa götürdüler ve eline silah tutuşturdular”

Asayiş - 9 ay önce

MUŞ (İHA) – Muş’ta DEM Parti önünde evlat nöbetini kararlılıkla sürdüren ve 8 yıldır oğlunun yolunu gözleyen acılı anne Şahinaz Özcan, “Lise öğrencisi olan oğlumu alıp dağa götürdüler ve eline silah tutuşturdular” dedi.

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemine devam ediyor. Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 160 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Oğlunun çalışmak için Bursa’ya gittiğini söyleyen Alaattin Koçhan, orada tekstil işi yaptığını söyledi. Oğlunun ilk olarak Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi’ne götürüldüğünü söyleyen Alaattin Koçhan, oradan da Diyarbakır’a getirilerek dağa götürüldüğünü belirtti. Oğluna seslenen acılı baba Koçhan, “Ersin oğlum sesimi duyuyorsan çık gel. Senin yerin annenin, babanın yanı ve kendi vatanın. Başkasının vatanı sana vatan olmaz. Sadece ayakaltında ezilir gidersin. Oğlum sesimi duyuyorsun çık gel. 6 yıldır oğlumun özlemini çekiyorum” dedi.

Oğlundan 8 yıldır haber alamadığını ifade eden anne Şahinaz Özcan ise “Oğlum 8 yıldır kayıptır ve hiçbir haber alamıyorum. Var mı yok mu bilmiyorum. Gittiği günden bu yana kadar sürekli oğlumu arıyorum ama herhangi bir haber alamadım. DEM Parti’den ve PKK’dan çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Oğlunun lise öğrencisi olduğunu dile getiren Özcan, “Tatil dönemlerinde çalışıyordu. Bir gün babasına çarşıya gidip geleceğini söyledi ama gitti bir daha da gelmedi. Tüm aramalarımıza rağmen ulaşamadık. Liseye giden oğlumu kaçırıp götürdüler ve eline silah tutuşturdular. Böyle devlet olur mu? Böyle devlet mi kurulur? Milletin çocuklarını alıp götürüyorlar. DEM Parti’den ve PKK’dan çocuğumu istiyorum” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Çocuklar malzemeleri kurtarmak için dumanların arasına daldı

11:36 - Asayiş

Yasak olmasına rağmen ağ atarak balık avlayan 2 şahıs yakalandı

11:36 - Asayiş

Erkenek tünelinde trafik kazası: 1 yaralı

11:35 - Asayiş

Patronunu Gasp Edip Okul Servisini Çaldı

11:17 - Asayiş

Yolu kapatarak ölümüne yarışan sürücülere 96 bin TL ceza

11:24 - Asayiş

Günün Manşetleri

Patronunu Gasp Edip Okul Servisini Çaldı

11:17 - Asayiş

Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı

11:17 - Gündem

Alkollü ve Kasksız Sürücüye Ağır Ceza

11:09 - Asayiş

Dursun Özbek'ten Osimhen Açıklaması

11:09 - Spor

Uzmanlardan Gençlere Yapay Zeka Uyarısı

11:09 - Teknoloji