?>

Adalet Bakanı Tunç, Katar Başsavcısı ve Yüksek Yargı Başkanıyla bir araya geldi

ADALET BAKANI TUNÇ, KATAR BAŞSAVCISI VE YÜKSEK YARGI BAŞKANIYLA BİR ARAYA GELDİ

Siyaset - 4 ay önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Katar Başsavcısı Issa bin Saad Al Jafali Al Nuaimi ve Katar Yüksek Yargı Konseyi ve Temyiz Mahkemesi Başkanı Hassan bin Lahdan Al Mohannadi ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Doha Hukuk Forumu’na katıldığı Katar’da yüksek yargı mensuplarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Tunç, Katar Başsavcısı Dr. Issa bin Saad Al Jafali Al Nuaimi ile bir araya geldi. Görüşmede, hukukun üstünlüğü, kamu düzeninin korunması ve adaletin etkin şekilde tesis edilmesi konusunda ortak değerlere sahip iki dost ülke olarak adli iş birliği kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Bakan Tunç, daha sonra Katar Yüksek Yargı Konseyi ve Temyiz Mahkemesi Başkanı Dr. Hassan bin Lahdan Al Mohannadi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Yüksek yargı kurumlarının kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi, dijital yargı uygulamalarının yaygınlaştırılması, yargı organları arasında yürütülen çalışmalar ele alındı. Bakan Tunç, "Yargı alanında elde ettiğimiz tecrübeleri dost ve kardeş ülke Katar ile paylaşmaya, iş birliğimizi daha da artırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İkili görüşmelerde Türkiye’deki adalet alanında yürütülen çalışmalara değinen Bakan Tunç, "Türkiye olarak son 23 yılda bütün kanunlarımızı yeniledik. Çağa uygun hale getirdik. İhtiyaçlar doğrultusunda da kanunlarımızı yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katar’la dijitalleşme, Adalet Akademisinin eğitim çalışmaları, yasama reformu dediğimiz kanunların yenilenmesi anlamında tecrübe paylaşımı; Katar’daki uygulamaları görmek, bizdeki uygulamaları Katar’a aktarmak anlamında güzel çalışmalar yapabiliriz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ERGUN; ÖĞRENCİLER YURTLARDA GÜVENDE Mİ?

2026-01-23 12:27 - Genel

Emlak Sektöründe Harç Krizi

2026-01-22 15:58 - Ekonomi

Engelli Haklarında Tasarruf Krizi

2026-01-24 20:01 - Marmaris

YALANCIBOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

2026-01-24 12:14 - Ulaşım

Nilüfer, Simge ve Bengü Beker hayranlarıyla buluşacak

2026-01-21 13:42 - Magazin

Başkan Demirel'den Sakar Altı–Sakar Üstü açıklaması

2026-01-26 14:15 - Gündem

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

DATÇA’DA VİRAJI ALAMAYAN TIR DEVRİLDİ: 1 YARALI

2026-01-24 00:44 - Asayiş

Ankara’dan dünyaya açılan metal grubu: DRAGONBORN

2026-01-25 14:54 - Magazin

ADD’DEN UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ

2026-01-24 16:39 - Marmaris

İlgili Haberler

Kahta’da özel öğrencilere anlamlı destek

15:48 - Siyaset

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Sandıkcı ‘istifa’ etti

15:42 - Siyaset

İzmir’de koku isyanı, Başdaş: "5 dakikadır maskesiz duramıyoruz"

15:19 - Siyaset

Başkan Seçer: "Çağdaş belediyecilik, vatandaşı yönetime ortak etmektir"

15:21 - Siyaset

Bakan Çiftçi’den iki beldedeki belediye başkanlığı seçimleri seçim öncesi birlik çağrısı

15:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem