?>

Adalet Bakanı Tunç: "Bugün terörsüz Türkiye’yi konuşuyorsak katettiğimiz mesafe sayesindedir"

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Siyaset - 4 ay önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugün terörsüz Türkiye’yi konuşuyorsak, bu 23 yılda katettiğimiz mesafe sayesindedir. Bu, binlerce şehidimiz ve gazimiz, güvenlik güçlerimizin başarısı ve temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi ile mümkün olmuştur. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Karadeniz Günleri, düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı. Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende katılımcılara hitap eden Bakan Tunç, siyasetin merkezine birlik ve beraberliği koyduklarını vurguladı. Tunç, "Bölgesel ayrım yapmıyoruz. Bölgesel milliyetçiliğe de, dinsel milliyetçiliğe de, etnik milliyetçiliğe de ’hayır’ dedik. 780 bin kilometrekare vatan toprağımızda hiçbir ayrım yapmadan, ayrımcılığı ortadan kaldırarak Türkiye’nin son 23 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde fiziki kalkınmayı sağladık" ifadelerini kullandı. "Terörün kökünü kazıyıncaya kadar mücadele sürecek"

Türkiye’nin hem ekonomik hem de demokratik kalkınma süreçlerini eş zamanlı yürüttüğünü belirten Bakan Tunç, "Bugün terörsüz Türkiye’yi konuşuyorsak, bu 23 yılda katettiğimiz mesafe sayesindedir. Bu, binlerce şehidimiz ve gazimiz, güvenlik güçlerimizin başarısı ve temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi ile mümkün olmuştur. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu da ancak iç cephemizi güçlendirmekle, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmekle mümkün olacaktır" dedi. "Gençleri ve çocukları korumak devletin anayasal görevi"

Konuşmasında küresel tehditlere ve sanal ortamlardaki tehlikelere de değinen Tunç, çocukların korunmasının devletin anayasal görevi olduğunu hatırlattı. Tunç, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucu illetinden, yasa dışı bahisten ve internetin yol açtığı zararlardan korumak zorundayız. Bu konuda aldığımız tedbirler var ve bu tedbirleri daha da sıkılaştırarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Marmaris Sahillerinin Kış Aylarındaki Sahipleri: Güvercinler

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Marmaris’te hafta sonu hava nasıl olacak?

2026-01-29 15:00 - Marmaris

Datça’da yaşlı adam evinde ölü olarak bulundu

2026-01-29 15:01 - Asayiş

Marmaris’te tütün denetimleri sürüyor 

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Muğla’da Ara Tatil Büyükşehir’in Etkinlikleriyle Renklendi

2026-01-29 15:36 - İnsan

Marmaris Belediyesi Sel Sonrası İçmeler’de Seferber Oldu

2026-01-29 12:02 - Marmaris

Yalancıboğaz Adaköy yolu tehlike saçıyor

2026-01-29 14:53 - Marmaris

Otomobilin çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

2026-01-29 12:46 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Şadi Özdemir: "Kayapa’nın doğasını ve toprağını korumakta kararlıyız"

10:52 - Siyaset

Denizli MHP’de 2 ilçe başkanı görevinden istifa etti

08:33 - Siyaset

Arakçi: "(ABD ile) Anlaşma iki aşamadan oluşuyor, nükleer konuları ikinci aşamaya taşıdık"

23:29 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne’de vatandaşlarla sohbet etti

20:15 - Siyaset

BBP’nin kurultayında Bursa’dan 5 isim MKYK’ya seçildi

20:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

İpek Yolu’nda turizm hamlesi

17:04 - Kültür Sanat

Tuna Tunca’nın hedefi Kuzey Kanalı

14:56 - Spor

Antikacılar yazı karşılıyor

14:51 - Kültür Sanat

Alanya Limanı’nda savaş gemilerine yoğun ilgi

14:43 - Genel

Bakan Şimşek: "Nisanda yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti"

14:15 - Ekonomi