?>

Adana’da Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı

?ran'ın başkenti tahran'da uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybeden hamas lideri ismail haniye için adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Genel - 9 ay önce

İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Adana’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adana’da Sabancı Merkez Camii’nde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, cuma namazının ardından Hamas lideri İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Taşçı kıldırırken, namazın ardından Haniye ve şehitler için dua edildi. "Korkakça, Haniye’yi şehit edenleri lanetliyoruz”

Cenaze namazının ardından Milli Toplum Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Milli Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Platform Başkanı Ahmet Yılmaz, "Filistin direnişinin sembolü, Hamas Siyasi Büro Şefi ve İsrail Başbakanı İsmail Haniye siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit edildi. Korkakça, Haniye’yi şehit edenleri lanetliyoruz. Siyonist İsrail eylemlerini destekleyen ABD ve tüm zalimleri lanetliyoruz. Zalime meyleden kalbiniz, alkışlayan elleriniz kurusun. Zulüm üzere kurulmuş devletleriniz mahvolsun. Şehidimiz hayatının her dakikasını Filistin özgürlüğü için harcamış, mücadelesine hepimizin şahitlik ettiği onurlu bir mücahit, büyük bir liderdir. Şehadet aşkıyla yaşadı, şehadet şerbetine nail oldu. Nesillere, çağlara şehadet aşkıyla seslendi. Filistin’in yiğit evladı Haniye, büyük bir komutan, ümmetin gurur duyduğu bir kahramandır" dedi.

Gıyabi cenaze namazına İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yanı sıra Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki protokolde katıldı.

Öte yandan Kozan ilçesinde tarihi Hoşkadem Camii’nde de Cuma namazı sonrası Hamas lideri İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yatırımları değerlendirildi

09:11 - Genel

Muş’ta ekmeğin gramajı arttı, fiyatı 12,5 TL’ye yükseldi

23:05 - Genel

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılma kararı aldı

22:02 - Genel

Bosna Hersek’te Türkiye’nin desteğiyle yenilenen Behram Ağa Camii açıldı

19:30 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Kaya: "Kamu çalışanlarımız için refahı önceleyen adımlar atılmalı"

19:34 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan