?>

Adana’da KOBİ’lerin yeşil dönüşümü desteklenecek

Adana sanayi odası yönetim kurulu başkanı zeki kıvanç, türkiye yeşil sanayi projesi kapsamında kobi'lerin yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamaları için alacakları teknik yardım hizmetlerine ilişkin çözüm ortağı olduklarını söyledi.

Ekonomi - 12 ay önce

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında KOBİ’lerin yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamaları için alacakları teknik yardım hizmetlerine ilişkin çözüm ortağı olduklarını söyledi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında KOBİ’lerin yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamaları için alacakları teknik yardım hizmetlerine ilişkin Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş.’nin, 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısında çözüm ortağı olduğunu söyledi.

Başkan Kıvanç yaptığı açıklamada, Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, KOBİ’lerin yeşil dönüşüm sürecine destek olunacağını belirtti. Bu çerçevede, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş.’nin 25 firmadan birisi olduğunu söyleyen Başkan Kıvanç, “KOBİ’lere Karbon Ayak İzi Hesaplanması, Atık Yönetimi, Su/Atık Su Yönetimi, Enerji Yönetimi, Yalın Yönetimi gibi konularda hizmet sunağız. Bu merkez önümüzdeki dönemde vereceği hizmetler ile iş dünyamızın rekabet gücünü artıracak, sürdürülebilirlik ve verimlilik alanlarında yeni fırsatlar oluşturacak. Ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

“Yüzde 90 destelenecek”

Kıvanç, bu desteğin KOBİ’ler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “KOBİ’lerin çözüm ortağından alacakları yeşil dönüşüm mentörlük hizmetine ilişkin maliyetler 16 Mayıs 2024 tarihinde açılan Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı altında desteklenecektir. Bu çağrı ile KOBİ’lerin çözüm ortağından alacakları yeşil dönüşüm mentörlük hizmeti maliyetleri yüzde 90 oranında desteklenecektir” diye konuştu.

“Yeşil dönüşüme büyük katkı”

Adana Sanayi Odası olarak faaliyete aldığımız Sanayi Kampüsü bünyesinde bu hizmeti tüm bölgedeki KOBİ’lerimize sağlayacaklarını belirten Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, daha sonra şunları söyledi:

“Avrupa Birliği, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Yönetmeliği 2026 yılında devreye tam anlamıyla girdiğinde iş çok geç olacak. İlave vergiler gelecek. Bunun için bu merkezimizden bugün alacağınız hizmetler bu sürece hazırlanmanızda büyük katkı sağlayacaktır. İşte bu noktada KOBİ’ler için Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı çok önemli. Buradan alacağız destekler ile işletmenizde yeşil dönüşüm süreçlerine büyük katkı sağlayacaksınız”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Bolat: "e-Ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı"

13:10 - Ekonomi

Tarım Antalya’yı ihracatta sırtladı: Yaş meyve sebzede yüzde 17,7 artış

12:58 - Ekonomi

Sıfır telefon yerine tamir arttı

12:51 - Ekonomi

Çay üreticileri yaş çay sezonu için hazırlıklarını tamamlıyor

12:20 - Ekonomi

Van’ın tescilli lezzeti taze otlu peynir raflardaki yerini aldı

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan