?>

Adana’da ‘sazan sarmalı’ dolandırıcılığı: Gerçek ev sahibine hiç para ulaşmadı

Onur a. Tutuklandı

Asayiş - 5 ay önce

Adana’da bir daireyi satmak isteyen kadının evi, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılıkta kullanıldı. Hiçbir ödeme almayan ev sahibi kadının şikâyetiyle olay gün yüzüne çıktı.

Mersin’de yaşayan H.G. (48), Adana’nın Sarıçam ilçesindeki 3+1 dairesini satmak için ağabeyi A.G.’den (52) yardım istedi. A.G., dairenin fotoğraf ve videolarını çekip ilan sitesine yükledi. Bu ilanı gören ve kendisini "Hasan Kılıç" olarak tanıtan Onur A. (24), A.G. ile iletişime geçerek evi 2.3 milyon liraya almak üzere anlaştı. Daha sonra aynı ilçede emlakçılık yapan N.Ç.’ye ulaşarak kendini müteahhit olarak tanıtan Onur A., A.G.’den aldığı görselleri "satılık ev" diye gönderdi. N.Ç. de müşterisi Ö.Ç.’ye (30) söz konusu evi önerdi. Ö.Ç., 6 Ocak’ta ortağı R.Y. ve N.Ç. ile birlikte evi gezdi. A.G., kardeşinin evi olduğunu belirterek daireyi gösterdi. Evi beğenen Ö.Ç., 1.5 milyon liraya almak üzere anlaşma sağladı. Ertesi gün Sarıçam Tapu Müdürlüğü’nde devir işlemleri için bir araya gelindi ancak alıcı ve gerçek satıcı hiç karşılaştırılmadı. Onur A., taraflarla ayrı ayrı iletişim kurarak süreci yönetti. Satış sırasında H.G.’nin müteahhite olan 500 bin liralık borcunu kapatmak amacıyla A.G., bu kısmın müteahhit O.E.’nin oğlu M.E.’ye gönderilmesini istedi. Geri kalan 1 milyon lira ise Onur A.’nın yönlendirmesiyle Hüseyin Ö.’nün (25) hesabına aktarıldı. Ancak parayı alan Onur A., bir daha alıcıya ulaşmadı. Dolandırıcılık olayı, tapuda ödeme yapılmadığının anlaşılmasıyla ortaya çıktı. Hemen emniyete başvuruldu. Adana Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, paranın izini sürerek Gaziantep’te Hüseyin Ö. ve babası Cemal Ö.’yü yakaladı. Paranın kripto para hesaplarına aktarıldığı belirlendi. Onur A. ise Mersin’de gözaltına alındı.

Polisin ulaştığı M.E., kendisine gönderilen 500 bin lirayı Ö.Ç.’ye iade etti. Onur A.’nın 20 milyon lira değerindeki 3 lüks aracı ve bir evine el konularak, banka hesapları donduruldu. Emniyetteki ifadesinde Onur A., "Telefonculuk yapıyorum, kullanılan cihazı ikinci el aldım. Hasan ya da Cumali’yi tanımam" diyerek suçlamaları reddetti. Hüseyin Ö. ise, "Paraya ihtiyacım vardı, hesabımı kullandırdım" dedi.

Adliyeye sevk edilen Onur A. ve Hüseyin Ö. tutuklanırken, Cemal Ö. adli kontrolle serbest bırakıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Ege’deki yangınlar turizmi de yaktı

2025-07-05 16:00 - Turizm

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Bayrampaşa’da otobüs ile otomobil kafa kafaya çarptı: 3 yaralı

02:38 - Asayiş

Bursa’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, 10 kilometrelik kovalamacayla yakalandı

01:07 - Asayiş

Bolu’da ormanlık alanda yangın çıktı

00:55 - Asayiş

Yola çıkan yaban hayvanı kazaya neden oldu: 4 yaralı

00:49 - Asayiş

Alkollü müşteri, akaryakıt istasyonu çalışanını böyle darbetti

00:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir Yatağan pazar yerini yeniliyor

15:25 - Ekonomi

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Yasin Kol yönetecek

12:08 - Spor

Hemoroid tedavisinde kişiye özel yaklaşım

11:26 - Sağlık

Saatte 200 kilometre hızı geçen motosikletlerin yaptığı yarış korkuttu

11:18 - Asayiş

Hırsızlar muz ve avokado hasadı yaptı

11:04 - Asayiş