?>

Adana’da taşkın riskine 600 milyonluk yatırım

AK PARTİ ADANA İL BAŞKANI TAMER DAĞLI, ADANA GENELİNDE TAŞKIN RİSKİNİ AZALTMAYA YÖNELİK YAKLAŞIK 600 MİLYON LİRALIK YATIRIM SÜRECİNİN KARARLILIKLA SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.

Ekonomi - 3 ay önce

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana genelinde taşkın riskini azaltmaya yönelik yaklaşık 600 milyon liralık yatırım sürecinin kararlılıkla sürdüğünü açıkladı.

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana’nın farklı bölgelerinde geçmişte yaşanan taşkınların vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini hatırlatarak, devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu vurguladı. Çalışmaların Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda etap etap hayata geçirileceğini belirten Dağlı, "Bizim için öncelik hemşehrilerimizin güvenliği. Risk oluşmadan tedbir almak, afet yaşanmadan önlem almak anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

Dağlı, projeler hakkında şu bilgileri verdi;

"Kozan ilçesindeki Kilgen Deresi’nde, daha önce ıslahı yapılan bölümün memba tarafında 2 bin metre uzunluğunda beton kaplamalı kargir duvar inşa edilecek.

Tabak Deresi’nin 2 bin 500 metrelik kısmında taban beton kaplaması yapılacak, mevcut 4 menfez yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Deliçay Deresi’nde taşkın nedeniyle zarar gören tersip bendi ve kontür sekisi yenilenecek.

Kozan Küçük Sanayi Sitesi mücavir alanından geçen derede betonarme U kanal imalatı gerçekleştirilecek.

Ayrıca Adana genelinde taşkın kontrol yapıları, taşıt ve yaya köprüleri, menfezler, üst havza tedbirleri ve güvenlik korkulukları da projeye dahil edilecek."

600 milyon liralık güçlü yatırım

Yaklaşık 600 milyon TL keşif bedeline sahip Adana Kozan Kilgen Deresi işinin ihalesinin 20 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Dağlı, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşmenin imzalanacağını ve bütçe imkanları doğrultusunda yapım çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Dağlı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Adana’mızın her köşesinde dere yataklarını güvenli hale getiriyor, sanayi bölgelerimizi ve yerleşim alanlarımızı koruma altına alıyoruz. Bu yatırımlar sadece bugünü değil, yarını da güvence altına alıyor. 600 milyon liralık bu önemli projeyi en kısa sürede yapım aşamasına geçirerek hemşehrilerimizin huzurunu kalıcı hale getireceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Bodrum’da Trafik Çilesine "Mandalin" Dokunuşu

2026-02-17 14:46 - ÇEVRE

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Ordu’da örtü altı üretim 68 bin metrekareye ulaştı

15:29 - Ekonomi

Başkan Uğurlu; "İhracatın güç kazanması, sürdürülebilir büyüme adına önem arz ediyor"

15:19 - Ekonomi

Başkan Sadıkoğlu’ndan bankalara çağrı

15:08 - Ekonomi

Siirt TSO Başkanı Kuzu’dan Nefes Kredisi çağrısı

14:59 - Ekonomi

NTO üyelerine nefes kredisi başlıyor

15:04 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem