?>

Adana’dan öğrenim için geldiği Rize’yi renklendiriyor

ADANA’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENİMİ İÇİN GELDİĞİ RİZE’DE KALAN RESİM-İŞ ÖĞRETMENİ, ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ SÜRE İÇERİSİNDE ŞEHİRDE GÖRDÜĞÜ OBJELERİ SANATLA BİRLEŞTİREREK BOŞ DUVARLARA DUYGU KATIYOR

İnsan - 3 ay önce

Adana’dan üniversite öğrenimi için geldiği Rize’de kalan Resim-İş Öğretmeni, öğrenim gördüğü süre içerisinde şehirde gördüğü objeleri sanatla birleştirerek boş duvarlara duygu katıyor.

Adana’dan öğrenim için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Fakültesi, Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’ne gelen ve buradan da mezun Gamze Şehitoğlu, okuduğu şehirde kalmayı tercih etti. Şehitoğlu öğrenim gördüğü günlerde Rize’de hafızasına kazdığı objelerle sokakları renklendirmeye başladı. Boş duvarlara çizdiği resimler ile dikkat çeken Şehitoğlu, Rize’nin sembolik objeleriyle sanatı bir araya getirerek ortaya çıkan tabloya hayran bıraktı. Son olarak Rize’nin Pazar ilçesinde bir etkinlik alanının duvarını yine Rize’nin çayı, serenderi, kırmızı benekli alabalığı ile Şehitoğlu Van Gogh’un Yıldızlı Gece tablosuyla birleştirerek renklendirdi. Resim-İş Öğretmenliği mezunu Şehitoğlu böylelikle boş duvarlara renklendirerek duyguya kavuşturdu.

Öğrencilik döneminde arkadaşları ve öğretmenleriyle başladığı duvarları renklendirme sanatına mezun olduktan sonra da devam ettiğini ifade eden Şehitoğlu "Aktif bir öğrencilik sürecim oldu. Bir sürü çizgim etkinliklerinin içerisindeydim. Buda benim tecrübe kazanmama sebep oldu ve mezun olduktan sonra da bireysel çalışmalara başladım. Yavaş yavaş ta bu işleri devam ettirmeye çalışıyorum. Gerçekten işini seven biri için zaman akıp gidiyor. Çizimi çok seviyorum ve bir aşkla yapıyorum. Bu işi yaparken çok mutluyum ve mutluluğumu da duvarlara yansıttığımı düşünüyorum" dedi.

Pazar ilçesinde çizdiği Van Gogh’un yıldızlı gece tablosuyla Rize’nin figürlerinin buluştuğu eser hakkında da konuşan Şehitoğlu, aldığı tepkilerden çok mutlu olduğunu dile getirerek "Çay bardağı, kırmızı benekli alabalık, Rize’ye özgü ahşap evler olarak bilinen serender ile farklı bir detay olan Van Gogh’un Yıldızlı Gece isimli tablosundan uyarlama yaptım. Bu figürlerin hepsini bir arada düşünmek insana biraz zor geliyor ama görünce insanların çok fazla dikkatini çekiyor. Çünkü bir çay bardağı ile Van Gogh’un Yıldızlı Gece tablosunun bir karede olması insanlar açısından ilgi çekici oluyor ve beğeniliyor. O nedenle aldığım tepkilerden de çok mutluyum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

Sakarya’da Anadolu Otoyolu’nda 16 araçlık zincirleme kaza: 14 yaralı

2026-02-23 00:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem